Sterren op TV
Glenn Smink turner Ninja Warrior

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 maart 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Glenn Smink turner in Ninja Warrior

Glenn Smink ontwikkelt zich vooral als turner en wil in Ninja Warrior graag laten zien waartoe hij in staat is. De 24-jarige turner heeft zich dan ook opgegeven voor het eerste seizoen van de Nederlandse uitvoering van Ninja Warrior, waarin kandidaten over loodzware hindernisbanen heen moeten gaan in de hoop het einde van de baan te halen.

Glenn Smink in Ninja Warrior

Glenn Smink is één van de kandidaten die het aandurft om mee te doen aan Ninja Warrior. Glenn heeft zich niet extra voorbereid op het programma, maar was natuurlijk wel a veelvuldig in de sporthal te vinden vanwege zijn topsportcarrière. Waarom Smink meedoet aan de spelshow, liet hij duidelijk weten aan Ninja Warrior Ned.

“Jarenlang ben ik binnen de turnhal actief geweest in wedstrijdverband. Echter buiten de turnhal heb ik mijzelf nooit bewezen. Ninja Warrior leek mij een goede manier om mij buiten de turnhal eens te laten zien. Verder vind ik het gewoon heel leuk.”

Glenn Smink als turner

Glenn Smink houdt zich in het dagelijks leven vooral bezig met zijn eigen sport: turnen. Dolgraag hoopt de in Amsterdam woonachtige Smink eens mee te mogen doen aan de Olympische Spelen, het is een droom die hij al vanaf kinds af aan heeft. Zo’n dertig uur per week kun je Glenn tegenkomen in de sporthal. Daarbuiten houdt hij zich ook gewoon nog met school bezig.

Hij studeerde eerst twee jaar Biologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen en ging daarna naar de Hanzehogeschool van Groningen, waar hij aan de slag ging met de studie Fysiotherapie. Met turnen kroonde Glenn zich al meerdere keren Nederlands kampioen op verschillende toestellen. Ook deed hij mee aan verschillende EK’s en een WK. In de toekomst moeten ook de Olympische Spelen worden toegevoegd aan dat rijtje.

Glenn Smink is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.