Sterren op TV
Manon van Essen Topchef Academy

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 april 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Giulia, Manon, Stefan, Anouk, René en Nicky in Topchef Academy

Giulia Uda, Manon van Essen, Stefan Scheenstra, Anouk van der Laan, René Kogelman en Nicky Aquaa strijden in de tweede week van Topchef Academy om een plaats in de finale. Bobby Rust is de sterrenchef van de week die als jury fungeert.

Inhoudsopgave

Manon van Essen op missie in Topchef Academy

Manon van Essen wil in Topchef Academy de mensen duidelijk maken dat er gezonder gegeten moet worden. De 29-jarige Amsterdamse vindt dat iedereen maar dikker en ongezonder wordt. Als nieuwe tv-chef van Nederland wil ze dan ook laten zien hoe je makkelijk gezonder kunt eten. Met haar eigen bedrijf is Manon daar al druk mee, want ze heeft een gezonde take away en verkoopt gezondere pizza’s aan supermarkten. De Magioni zoals de pizzapunten heten zijn een groot succes. Hoe ze haar product moet verkopen weet Manon wel, want zo slaagde ze er ook al eens in om een app zeer succesvol te maken. Deze presentatieskills zullen haar goed van pas komen in Topchef Academy, waarbij alleen de gerechten dan ook nog moeten overtuigen om de finale te kunnen halen.

Manon van Essen is ook te volgen op Instagram.

Anouk van der Laan via Kookmutsen bij Topchef Academy

Anouk van der Laan verwacht je door haar achtergrond eerder bij een talentjacht als The Voice dan bij Topchef Academy. De 24-jarige Haarlemse studeerde namelijk aan het Conservatorium. “Ik schrijf mijn eigen werk, doe mee aan filmprojecten, ben stemactrice en geef met heel veel plezier peuterdans in mijn woonplaats Haarlem”, zo vertelt Anouk op Kookmutsen. Maar ze is al haar hele leven bezig met bakken en koken. Anouk is vooral geïnteresseerd in bijzondere producten en wil altijd weten waar voedsel vandaan komt en wat het met je lichaam doet. “Kwalitatieve producten hebben een verhaal en daar is Anouk dol op”, valt te lezen op de site van Topchef Academy. Het liefst varieert ze daarbij continu met kleuren en smaken, wat al volop te zien valt op haar foodblog Kookmutsen. ” Na jaren van uitzoeken wat het beste dieet is en hoe je het mooist slank blijft door bepaalde voedingsmiddelen uit je voedingspatroon te schrappen was ik het zat en zodoende geniet ik nu volop van mijn eten, zij het met mate maar zonder schaamte.” Ervaring met presenteren heeft Anouk tijdens het  koken alleen nog niet, wat dus een uitdaging zal worden in de studio van Topchef Academy. Toch verwacht ze daar wel sterk in te zijn. “Anouk verwacht een nonchalante, vrolijke presentatrice te zijn met een kritisch grapje op z’n tijd.”

Anouk van der Laan is te volgen op Facebook.

Geplaatst door Anouk van der Laan op maandag 25 januari 2016

Stefan Scheenstra als model in de keuken van Topchef Academy

Stefan Scheenstra is model voor onder meer Versace, waar hij in 2012 aan de slag mocht nadat hij tweede was geworden bij de modellenshow The Face. Nu gaat de voormalig tennisser zich richten op een heel andere richting. De inmiddels 24-jarige Amsterdammer is naast zijn modellenwerk ook cateringmedewerker en wil Nederland na al het reizen niet meer verlaten. Van zijn vader heeft Stefan de passie van koken meegekregen en dit wil hij bij Topchef Academy nu in de praktijk gaan brengen. Dit doet hij graag creatief, experimenteel en gezond. Fulltime in de keuken staan lijkt hem alleen niets en juist daarom ziet Stefan het wel zitten om via Topchef Academy een tv-chef te worden.

Stefan Scheenstra is te volgen op Facebook en Instagram.

on the boat going to see some waterfalls

Geplaatst door Stefan Scheenstra op maandag 26 augustus 2013

Giulia Uda als theefanaat in Topchef Academy

Giulia Uda gaat helemaal op in de groeiende theehype. De 22-jarige Nijmeegse heeft al een cursus Japanse thee achter haar kiezen, heeft een theegroepje en wil het liefst alles weten over thee. Dat wil Giulia nu ook graag combineren met Japans koken. Van huis uit heeft ze vooral een Indonesische scholing, want haar vader is een Indonesische kok. De specialiteit van Giulia is taartjes maken, dat doet ze ook als werk in Amsterdam voor Holy Nut, waar ze raw vegan taartjes maakt. Ook werkt ze bij de Glutenvrije Winkel en is zo dus heel bewust bezig met voedsel. Als kok omschrijft Giulia zich als een basic kok met goede smaak. Daarbij wil ze het liefst zo puur mogelijk eten produceren.

Giulia Uda is ook te volgen op Instagram en Facebook.

René Kogelman de teleshop-koning bij Topchef Academy

René Kogelman zal zich over het presenteren bij Topchef Academy in ieder geval geen moment druk maken. “Ik ben geen geschoolde chef, ik ben gewoon teleshop presentator”, liet René al weten tijdens zijn auditie. De 47-jarige Tukker, woonachtig in Drenthe moet het het in de basis dan ook gaan hebben van zijn enthousiasme. “Ik heb al jaren ervaring in het verkopen van producten”, maar bij Topchef Academy zal hij dus ook nog moeten laten zien te kunnen koken. Zijn passie voor koken is wel ontstaan door zijn normale werkzaamheden, want regelmatig stond hij bij product-verkoopshows zelf driftig in de pannetjes te roeren om vervolgens de pannen te verkopen. Zelf vindt René dat hij een goede tv-chef kan zijn omdat hij zeer geloofwaardig overkomt en een funfactor heeft. Als acteur heft hij ook al regelmatig voor camera’s gestaan. Dat ging in 2016 zelfs bijna een keer fout. Voor de ARD was hij in een Duitse versie van Bananasplit op pad gestuurd, alleen de ‘slachtoffers’ hadden niet door dat het om een grap ging. Zo kwam dat René op een flinke bedreiging te staan.

René Kogelman is ook te volgen op Twitter en Facebook.

Nicky Aquaa de Friese jongeling in Topchef Academy

Nicky Aquaa gaat nog groen als gras de aanval in bij Topchef Academy. De pas achttienjarige Fries is namelijk nog volop bezig met zijn koksopleiding. Naast studeren staat hij ook al in de keuken om geld te verdienen en ervaring op te doen. Nu hoop hij via het televisieprogramma al een versnelde doorbraak te maken. Al vijf jaar is hij aan de slag in de keuken. Dat begon voor Nicky op zijn dertiende met het afwassen van borden, langzaam groeide hij door tot kok. Koken maakt hem gelukkig en dat is dan ook waarom hij verder wil gaan. Rudolph van Veen is één van zijn voorbeelden en een betere televisie-chef is er op dit moment misschien wel niet te verzinnen. Nicky Aquaa vindt dat hij eveneens een vlotte babbel heeft met een goede uitstraling, dus de aanval kan worden geopend.

Nicky Aquaa is ook te volgen op Facebook.

Geplaatst door Nicky Aquaa op zaterdag 19 november 2016