Sterren op TV
Girbe Ronald Ik Vertrek Tenerife

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 november 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Girbe en Ronald in Ik Vertrek naar Tenerife

Girbe en Ronald vertrekken in Ik Vertrek naar Tenerife. Beide hebben al heel wat meegemaakt in hun leven, maar zijn nu klaar voor een nieuwe stap. De twee geliefden verlaten Nederland om op Tenerife een nieuw leven op te bouwen. Ze nemen een draaiend restaurant over al krijgen ze wel direct alvast te horen dat dat restaurant niet de beste keuze is. Het zou een noodlijdende zaak zijn, maar toch gaan ze het avontuur maar al te graag aan.

Girbe en Ronald in Ik Vertrek

Girbe en Ronald vertrekken in Ik Vertrek naar Tenerife. De 52-jarige Girbe Cameron heeft er al een heel leven op zitten. Toen zijn zoontje drie jaar was, kwam de vrouw van Girbe plots te overlijden. Nu negentien jaar later heeft hij zijn leven weer op de rit en is hij dolgelukkig met de 45-jarige Ronald Loosschilder. Samen vertrekken ze nu naar Tenerife waar ze een draaiend restaurant op het oog hebben. Girbe, die in het verleden werkzaam was als bankmedewerker, en Ronald, die opleidingskundige is, kijken uit naar de volgende stap in hun carrière.

Geheel zorgeloos verloopt het avontuur echter allerminst. Nog voordat Girbe en Ronald hun handtekening hebben gezet onder het koopcontract van het restaurant, krijgen zij van een bewoner van het eiland te horen dat het restaurant niet deugt. De zaak zou noodlijdend zijn en niet alles zou kloppen. Desondanks besluiten ze het restaurant toch te kopen. Hoe het ze verder is vergaan, zien we in Ik Vertrek.

Hoe is het nu met Girbe en Ronald?

Hoe is het nu met Girbe en Ronald uit Ik Vertrek? Het stelletje is de trotse eigenaar van Restaurant Happas in Playa de la América in Tenerife. Het restaurant opende in februari en één week na de opening sprak Ronald al met De Stentor. “De meeste dagen is het volle bak”, vertelde hij vol trots. Ook Girbe sprak zich uit. “Natuurlijk zijn er dingen misgegaan. De afwasmachine ging stuk en we hebben een waterprobleem gehad. Maar we zijn open en we draaien. De tijd moet uitwijzen of het een goed idee was.”

Ook vertelden ze nog even waarom ze meededen aan Ik Vertrek. “Wij zijn trouwe kijkers, dus we weten waar we aan beginnen. Door hieraan mee te doen, hebben we straks een mooi document van deze periode. En het geeft onze zaak extra bekendheid.”

Ik Vertrek de afgelopen weken
Elsemarijn en Wim-Martijn Tamminga in Italië
Petra, Astrid, Kees, Jürgen en Jeanne in Duitse Hessen
Dave en Annie met Bed & Breakfast in Portugal