Sterren op TV
Gil the Grid Holland's Got Talent HGT

Auteur: Senna Reimink

Datum: 23 mei 2017

Laatst Geüpdatet: 23 mei 2017

Gil the Grid danser in Holland’s Got Talent

Gil the Grid imponeert in Holland’s Got Talent. De danser, bewegingskunstenaar en levensgenieter kwam met een prachtig verhaal aanzetten bij de talentenjacht en combineerde dat verhaal ook nog eens met een dans. Het leverde hem een staande ovatie op van het publiek, positief commentaar van de jury én het Golden Ticket van Dan Karaty. Daardoor zien we Gil the Grid terug in de halve finale van Holland’s Got Talent.

Wie is Gil the Grid?

Gil the Grid is een 25-jarige danser, bewegingskunstenaar en levensgenieter die niet voor het eerst meedoet aan Gil the Grid. Inmiddels is hij echter wel veel meer ervaringen rijker waarvan één hem wel heel erg is bijgebleven. Nadat Dan Karaty aan zijn collega’s vertelde dat hij Gil als een ‘unieke danser’ ziet, die altijd ‘boeiende verhalen’ vertelt als hij danst, legde Gil the Grid uit wat hij een paar jaar terug heeft meegemaakt.

Gil the Grid kwam in een psychose terecht op 21 december 2012 en dat heeft een week lang geduurd. “Na die periode was ik helemaal verward. Mijn lichaam klopte niet meer met mijn zijn. Op dat moment had ik heel veel tv-succes. Toen heb ik mezelf echt moeten terugtrekken”, vertelde de danser. De situatie gebruikte hij voor zijn dans in Holland’s Got Talent.

Gil the Grid in Holland’s Got Talent

Gil the Grid is wil een positieve draai aan zijn ervaring geven. Met zijn inschrijving voor Holland’s Got Talent zet hij de eerste stap en met zijn dans weet hij te imponeren. Dan Karaty was onder de indruk van de danser die hij al enige tijd kende. “Je bent nog steeds belachelijk goed. Je bewegingen zijn nog steeds zo boeiend om te zien. Het is zo uniek, zo anders. Maar je bent nu beheerster. Eerst ging je helemaal los en deed je van alles. Nu heb je alles onder controle. Het is volwassener. dat heeft ook te maken met wat je hebt meegemaakt, met het is nog steeds een uniek genot om je te zien dansen”, vertelde het jurylid.

Angela Groothuizen, Chantal Janzen en Gordon waren ook onder de indruk. “Dit kwam wel binnen bij me. Gefeliciteerd, dat je jezelf zo naar boven hebt getrokken en ook heel bijzonder dat je dat verhaal gewoon durft te vertellen. Dat is ook goed, dat is niet iets om je voor te schamen, maar om er sterker uit te komen”, vertelde Angela. Chantal vulde aan: “Ik wil je zeggen, dit gaan mensen onthouden omdat het echt fantastisch was.” Gordon sloot af: “Ik heb je natuurlijk ook al eerder gezien en ik kan ook alleen maar zeggen: Dit is gewoon kunst om naar te kijken. Dit is fantastisch mooi.” Dan Karaty beloonde het optreden vervolgens met een Golden Ticket.

https://www.youtube.com/watch?v=w92hQViF66Q

Gil the Grid is te volgen via Instagram en Facebook.