Sterren op TV
Gijs Groenteman dit wist je nog niet

Auteur: Senna Reimink

Datum: 9 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 9 juli 2023

Gijs Groenteman: dit wist je nog niet

Gijs Groenteman, schrijver, presentator, programmamaker, journalist en columnist. Een behoorlijk rijtje voor de man met een enorm verleden. Misschien heb je Gijs wel eens voorbij zien komen. Maar wie is hij precies?

Inhoudsopgave

Wie is Gijs Groenteman?

Als enige kind van journaliste en televisiepresentator Hanneke Groenteman, groeide Gijs op in een rustige buurt. Zijn vader leerde hij pas op 23-jarige leeftijd kennen.

In zijn jongere jaren ontwikkelde hij zich in Amsterdam op de Barlaeus Gymnasium. T

oen hij de middelbare school verliet ging hij aan de slag als redacteur bij Laat de Leeuw. Vervolgens werkte hij als programmamaker bij VPRO-radio. In die tijd presenteerde hij wekelijks het radioprogramma van Cantina voor de VPRO op radio 6

Groenteman begon met podcasts op te nemen en zijn eerste heette de Grote Harry Hannink podcast.

In juli 2016 is de eerste aflevering van de De Grote Harry Bannink Podcast opgenomen. In deze tweewekelijkse serie staan de liedjes van componist Harry Bannink en de personen die daarbij betrokken zijn centraal.

Tijdens deze podcast hield Groenteman interviews met verschillende personen, waaronder Willem Nijholt, Loes Luca Aart Staartjes, Hans Dorrestijn, Henny Vrienten, Jenny Arean en Wieteke van Dort.

Sinds september 2018 doet Groenteman mee aan The Grote Harry Bannink Podcast On Tour, een theatervoorstelling waarin ze samen met pianist Dick van der Stoep en zanger Frank Groothof herinneringen ophaalt aan het oeuvre van Harry Bannink.

Ging Gijs vreemd met Jip van den Toorn?

Onlangs kwam er op het kanaal van GeenStijl, het bericht naar buiten dat Yvonne Coldeweijer geroepen heeft dat Gijs Groenteman een affaire had met de cultuur maker van de Volkskrant.

Jip is een van de twee vrouwen die ervoor moest zorgen dat het maatschappelijke debat over grensoverschrijdend gedrag op pootjes zou komen. “vreemdgaan hoort daar kennelijk dus niet bij” zegt Geen Stijl op hun website.

Uiteraard vindt huidige vriendin Aaf Brandt dat helemaal niet leuk. En zou ze huisvesting hebben gekregen bij een vriendin van haar.

Maar na een conflict tussen de twee bleek dat ook niet de oplossing te zijn. Of Gijs en Jip echt vreemd zijn gegaan? Daar hopen we later duidelijkheid te krijgen.

Dit is de vrouw van Gijs Groenteman

Aaf Brandt Corstius is de vrouw van Gijs Groenteman. Samen hebben ze twee kinderen gekregen. Ook heft Gijs nog twee kinderen uit een eerder huwelijk.

Aaf zit in hetzelfde wereldje als haar man Gijs. Ze is onder meer schrijfster, vertaalster en redactrice. Brandt heeft haar gymnasium diploma gehaald op het Vossius Gymnasium.

Tijdens haar studie was ze studentredacteur bij Folia, het UvA-weekblad. In deze rol droeg ze bij aan de ABC-column en een eetrubriek.

Daarnaast deed ze ervaring op als redacteur bij meerdere uitgeverijen. Brandt Corstius vertaalde met succes drie boeken uit het Engels en schreef twee restaurantgidsen.

De presentator en zijn vrouw Aaf wonen samen met hun kinderen en katten in het Watergraafsmeer in Amsterdam.

Gijs Groentman en Marcel van Roosmalen.

Gijs en Marcel van Roosmalen hebben een podcast genaamd “Weer een dag”.

De twee maken elke dag een podcast waarin ze het laten lijken dat ze om 6 uur in de ochtends aan het bellen zijn met elkaar.

Ook hebben de twee gezamenlijk een tv-programma genaamd Media Inside. Het programma bestaat sinds januari 2021 en telt al meer dan 35 afleveringen.

Afgelopen maand trapten de twee hun carrière in nieuw leven in. Ze hebben een eigen talkshow opgezet, genaamd Marcel & Gijs.

Gijs bij Jinek

Eva Jinek heeft Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen uitgenodigd voor haar talkshow, maar daar krijgt ze misschien spijt van door hun opmerkingen.

Marcel en Gijs van Media Inside spreken de wens uit om in hun eigen programma over Roelof Hemmen te praten en overwegen zelfs om Jineks sidekick te vervangen.

Eva is echter niet blij met dit idee en zegt resoluut: “Bemoei je niet met mijn Roelof, ik deel hem niet!”

Ze reageren door Eva ervan te beschuldigen bezitterig te zijn en te suggereren dat Roelof meer zou moeten bijdragen aan Media Inside dan aan haar talkshow.

Gijs zijn vermogen

Er is niet veel bekend over het vermogen van Gijs. Wel weten we dat hij zo’n 75.000 euro gediend krijgt van Talpa door zijn programma Media Inside met Marcel van Roosmalen.

Met zo’n stevig inkomen kun je wel inschatten wat voor enorm vermogen Gijs heeft opgebouwd de afgelopen jaren

Hoe oud is Gijs Groenteman?

Gijs werd geboren op 29 januari 1974.

Heeft Gijs Groenteman kinderen?

Ja, Gijs heeft samen met zijn huidige vriendin twee kinderen.