Sterren op TV
Gijs Blom Angelo Esposito La Famiglia

Gijs Blom maakt naam als acteur

Gijs Blom was tot op heden nog niet echt een naam waar we vaak van hadden gehoord, maar deze jongeman blijkt hard aan de weg te timmeren. Gijsbrecht Thijmen Matthias Blom, zoals de volledige naam van deze acteur luidt, speelt in 2016 bijvoorbeeld een belangrijke rol in de nieuwe serie La Famiglia. Voor die serie kruipt de negentienjarige Gijs in de huid van Angelo Esposito.

Gijs Blom is acteur

Gijs Blom is met een leeftijd van negentien jaar nog een echte jongeling te noemen, maar dat heeft hem er nooit van weerhouden om rollen op zich te nemen. De op 2 januari 1997 geboren Blom was al op jonge leeftijd actief in het theater. Zo zagen we hem tussen 2007 en 2009 voorbijkomen als Ciske in de musical Ciske de Rat. Daar bleef het echter niet bij. De zoon van Marloes van den Heuvel, die we ook als actrice hebben leren kennen, heeft tenslotte ook al meerdere hoofdrollen in verschillende films te pakken gehad. Zijn carrière als filmacteur begon al in 2011 met de rol Wim in Sonny Boy.

Daarna kwamen er grotere rollen op het pad van Blom. Zo zagen we hem als Sieger in de film Jongens, speelde hij Olivier in de film Kankerlijers en was hij Casper in Pijnstillers. Voor die eerste rol werd Gijs genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Acteur en ging hij er bij het Film Festival in Tsjechië zelfs vandoor met de prijs voor beste acteur. In 2014 bracht Blom samen met Nino de Ponti als profielwerkstuk voor zijn VWO-opleiding een korte film naar buiten. In Escapade speelt Gijs zelf de hoofdrol. Ook zagen we hem nog als Giel van Rijn in Moordvrouw. In 2016 is er voor Gijs Blom een hoofdrol weggelegd in de drugsfilm Silk Road.

Gijs Blom als Angelo in La Famiglia

Gijs Blom heeft ook een belangrijke rol gekregen in de dramaserie La Famiglia. De knappe acteur kruipt voor die serie in de huid van Angelo Esposito en speelt zo de zoon van Marloes (Ariane Schluter) en Salvatore (Hein van der Heijden). Wat we vooral gaan merken aan Angelo, is dat hij worstelt met zijn Italiaanse bloed.

Dat Italiaanse bloed levert hem weliswaar de nodige positieve dingen op, maar dat is niet altijd het geval. In de serie speelt de in Amsterdam geboren en woonachtige Blom overigens een jongeman die nog bezig is met het behalen van zijn Havo-diploma.

Gijs Blom is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.