Sterren op TV
Giel de Winter StukTV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 juni 2016

Laatst Geüpdatet: 16 augustus 2023

Giel de Winter van StukTV tot Galileo

Giel de Winter heeft als presentator van StukTV flink naam gemaakt in de afgelopen jaren vooral. Hij is één van de drie presentatoren van het populaire YouTube-kanaal. Binnenkort gaan we de in Uden woonachtige Giel echter ook dagelijks voorbij zien komen op televisie. De Winter doet namelijk mee aan het tweede seizoen van het populaire wetenschappelijke programma Galileo.

Giel de Winter van StukTV in Galileo

Op 24 februari 2016 werd bekend dat Giel de Winter samen met de andere twee heren van StukTV een contract had getekend bij RTL. Wat de samenwerking precies in zou houden, bleef lange tijd onduidelijk. Inmiddels is in ieder geval bekend dat Giel een van de verslaggevers wordt van Galileo. Een avontuur waarvan hij in gesprek met RTL Boulevard al aangaf naar uit te kijken.

“Ik vind wetenschap een interessante materie en voor mij een uitdaging om als verslaggever aan de slag te gaan. Zo kan ik mezelf ook los van StukTV profileren en zie ik een mooie kans om publiek aan te spreken dat ons YouTube-kanaal niet kent”, zo liet de 25-jarige YouTuber weten. Bij Galileo zal Giel de Winter onder andere Shelly Sterk, Luuk Ikink en Manuel Venderbos tegenkomen.

Giel de Winter met StukTV

Giel kwam dit jaar al veelvuldig in het nieuws wegens de capriolen die hij uithaalde voor het YouTube-kanaal StukTV. Zo kwamen ze al voorbij in RTL Late Night nadat ze een grap hadden uitgehaald met een niet zo blije Enzo Knol en werden de heren in februari zelfs opgepakt door de politie nadat ze een auto in de fik hadden gestoken. Ook kwam de politie al eens buurten nadat de heren ervoor kozen op de Praxis in Utrecht onveilig te maken met een scooter.

Alle video’s krijgen in ieder geval wel enorm veel bekijks, zo is de meest bekeken video al over de drie miljoen views heen. Daarnaast heeft het YouTube-kanaal StukTV, waarbij de heren challenges aannemen van de kijkers, al ruim één miljoen abonnees. Naast de eerdergenoemde bezigheden is Giel ook presentator van Roadtrippers en verzorgt hij regelmatig dj shows.

Giel de Winter is ook te volgen via Instagram, Twitter en Facebook.