Sterren op TV
Gevaren van gokken komen aan het licht in docuserie BNNVARA

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 14 september 2023

Laatst Geüpdatet: 28 september 2023

Gevaren van gokken komen aan het licht in docuserie BNNVARA

BNNVARA gaat een docuserie uitzenden in het programma ‘Spuiten en Slikken’ waarin de gevaren van gokken aan het licht worden gebracht. De nieuwe docuserie gaat volgens de CasinoScout website

‘Verslaafd aan Verliezen’ heten. De docuserie, bestaande uit vier afleveringen, kun je vanaf donderdag 21 september kijken via YouTube.

Nieuwe docuserie gepresenteerd door ex-gokverslaafde

De presentator van de nieuwe ‘Verslaafd aan Verliezen’-docuserie, Max Terpstra, heeft problemen met gokverslavingen van dichtbij ervaren. De presentator is zelf verslaafd geweest aan gokken, waarbij de man een flink geldbedrag verloor aan het gokken.

Terpstra geeft dan ook aan dat hij zelf heeft ervaren hoe het voelt om over de eigen grenzen te gaan. In de serie zien we dat Max Terpstra ook langs andere gokkers op bezoek gaat die problematisch gokgedrag vertonen. Daarnaast wordt ook het gokken onder de loep genomen waarom het verslavend kan zijn en hoe de goksites hierop inspelen.

Spaar Jezelf campagne

De nieuwe docuserie is niet het enige waar BNNVARA mee bezig is: de omroep lanceert ook nog een campagne genaamd ‘Spaar jezelf’. Deze campagne is opgezet met als doel om hulp te bieden aan jongeren die zelf dit soort gokproblemen ervaren, maar ook om jongeren meer te vertellen over welke problemen het gokken teweeg kan brengen.

Het programma is vanaf donderdag 21 september 2023 te zien bij de BNN. In het programma komen onder andere minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind en andere prominenten uit de verslavingszorg aan het woord.