Sterren op TV
Gert van 't Hof Studio Sport

Auteur: Senna Reimink

Datum: 3 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Gert van 't Hof presenteert NOS Studio Sport

Gert van ‘t Hof is tegenwoordig één van de vaste waardes van de NOS bij bijvoorbeeld Studio Sport. In de afgelopen jaren heeft Van ‘t Hof echter hard moeten werken om dat te bereiken. Zo heeft hij aan verschillende regionale omroepen zijn bijdrage geleverd. Ook blijkt de presentator over een goed stel hersenen te beschikken.

Inhoudsopgave

Gert van ‘t Hof vanuit RTV Rijnmond-familie

Gert van ‘t Hof heeft zijn wortels in de Hoeksche Waard liggen. Dat is de plek waar hij in 1974 werd geboren. Zijn jeugd bracht de sportjournalist vooral door in Piershil. Over het verdere vroege leven van Gert is weinig bekend, al weten we over zijn studieperiode meer. Van ‘t Hof studeerde tussen 1991 en 1996 namelijk aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij slaagde daar Cum Laude.

Nog tijdens zijn studie ging Van ‘t Hof aan de slag als presentator bij RTV Rijnmond. Van maart 1994 tot januari 2005 was hij als presentator actief voor die regionale omroep. Na zijn vertrek daar, richtte Gert zijn eigen bedrijf op genaamd Voor de Buis. Met dat bedrijf ging Gert regelmatig op pad om producties te maken voor de nodige regionale omroepen. Uiteindelijk koos Van ‘t Hof er in 2016 voor om daar een punt achter te zetten.

Gert van ‘t Hof presentator Studio Sport

Dat Gert van ‘t Hof de keuze heeft gemaakt om te stoppen met zijn bedrijf, zou maar zo te maken kunnen hebben met zijn drukke bestaan als presentator. In 2013 promoveerde hij bijvoorbeeld tot de vaste presentator van Studio Sport. Daar ging hij aan de slag als opvolger van Toine van Peperstraten, die op zijn beurt de overstap naar FOX Sports maakte. U weet wel, toen Toine het bij zijn afscheid niet helemaal droog hield. Voor Gert was het een droom die uitkwam. In 2015 zagen we Gert van ‘t Hof voor het eerst primetime op televisie. Hij mocht iedere avond het praatprogramma van de Tour de France presenteren. Het bleek voorlopig de enige keer, want een jaar later was de opzet volledig veranderd.

Gert van ‘t Hof bij NOS Studio Rio

Tegenwoordig doet de presentator echter veel meer dan alleen het presenteren van Studio Sport. Gert van ‘t Hof doet in de zomer van 2016 live verslag voor NOS Studio Rio. Iedere dag wordt er even naar hem toe geschakeld. Het programma is om 18.00 uur te zien. Eerder in de zomer van 2016 zagen we hem al tijdens het Europees kampioenschap voetbal. Hij was daar een vaste waarde in het programma Studio France. Iedere avond mocht hij aan een klein deskje, waarop vooral een levensgrote koffiezetautomaat stond.

Gert van ‘t Hof is te volgen via Twitter.