Sterren op TV
Gert-Jan Paauwe Elly Ik Vertrek Frankrijk Braize

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 juli 2017

Laatst Geüpdatet: 12 juli 2017

Gert-Jan Paauwe, Elly en kinderen in Ik Vertrek naar Frankrijk

Gert-Jan Paauwe en Elly gaan in Ik Vertrek naar Frankrijk. De twee hebben hun oog laten vallen op een plek om hun eigen camping te beginnen en de twee jongste kinderen gaan mee op het avontuur. In Frankrijk, Braize om precies te zijn, moet echter wel nog het één en ander gebeuren voordat het mogelijk wordt om er gasten onder te brengen. In Ik Vertrek worden we meegenomen naar het prille begin van Even Frans Leven.

Inhoudsopgave

Gert-Jan en Elly naar het Franse Braize

De 48-jarige Gert-Jan Paauwe uit Kapelle (Zeeland) had al jarenlang een droom om ooit te emigreren. Met zijn keuze om een eigen chambres d’hôtes te beginnen lijkt die droom nu uit te komen. In Nederland was Gert-Jan werkzaam bij een transportbedrijf. Een vrachtwagen huurde hoefde hij dan ook niet te doen om zijn spullen in Frankrijk te krijgen. Zijn vaste werkgever leende een wagen aan Gert-Jan uit. Zijn vrouw Elly ziet het avontuur in Frankrijk ook helemaal zitten, al zal ze wel het één en ander missen uit Nederland. De werkneemster bij de plaatselijke bakkerij zal naast vrienden en familie ook de frikadellenbroodjes en Zeeuwse bolussen gaan missen.

Toch kiezen we er samen voor om een avontuur aan te gaan. “We willen gaan emigreren, omdat we eigenlijk totaal iets anders willen doen. In Nederland zijn de prijzen van grond en huizen, voor wat wij willen doen in de toeristische sector, veel te hoog. Het idee komt echt van mij uit”, vertelde Gert-Jan. Ook zijn vrouw Elly wist hij te enthousiasmeren en samen met zijn vrouw en twee jongste kinderen Renaldo (elf jaar) en Raymond (zeven jaar) vertrekken ze naar Braize. Robert, de oudste zoon, gaat niet mee naar Frankrijk en blijft zich richten op zijn baan in de binnenvaart. “Voor mezelf zie ik het niet zo zitten, ik ben liever aan het varen.”

Gert-Jan en Elly Paauwe in Ik Vertrek

Gert-Jan en Elly Paauwe zijn voor Ik Vertrek naar Braize te Frankrijk vertrokken. Ze hebben daar een grote boerderij gekocht, met een grote schuur en een oude paardenstal. In de boerderij willen ze twee ruimtes creëren voor chambres d’hôtes. Van de schuur willen ze drie suites maken en op het grasveld moet een camping komen. Dat ziet er echter nog niet heel goed uit, want een vergunning daarvoor is nog altijd niet rond. Dat dat niet echt meewerkt, houdt Elly zo nu en dan wel tegen. Desondanks zetten ze de schouders eronder en hopen ze er het beste van te maken. Ze gebruiken hun hypotheek, spaargeld en de winst van hun huis om alles opgeknapt te krijgen.

Hoe is het nu met Gert-Jan en Elly Paauwe?

Ik Vertrek heeft in 2016 een aflevering gemaakt waarin we konden zien hoe het vier jaar later met het gezin gaat. In de aflevering van 20 mei 2016 kregen we een uitgebreide update van het wel en wee in Frankrijk bij de familie Paauwe. Het gezin blijkt nog altijd in Braize in Frankrijk te zitten. Gert-Jan en Elly hebben het druk. Ze hebben inmiddels voldoende boekingen en ook daarbuiten gaat het goed. De suites en chambres zijn helemaal af. Voor de kinderen zijn er inmiddels een speeltuin, een zwembad en een gemeenschappelijke ruimte aanwezig. Ook zijn er wat diertjes bijgekomen. De familie heeft een paard, een pony en een schaap rondlopen. Klaar zijn ze echter nog lang niet. “We zijn nog bezig een familiekamer te creëren voor zes personen, dat komt dan bovenin de stal.” Genoeg werk aan de winkel dus voor de familie Paauwe, die zich inmiddels wel flink vermaakt in Frankrijk.

Elly en Gert-Jan Paauwe zijn te volgen via Facebook.