Sterren op TV
Geneal Harreman Topchef Academy

Auteur: Senna Reimink

Datum: 23 juni 2017

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Geneal Harreman winnaar Topchef Academy

Geneal Harreman heeft zich gekroond tot winnaar van Topchef Academy. De leergierige kok van Curaçao wilde maar wat graag de hoofdprijs pakken, een eigen kookprogramma op televisie en 25.000 euro. Daarvoor heeft Geneal wekenlang het beste van zichzelf moeten laten zien, aan de allerbeste chefs van Nederland.

Inhoudsopgave

Geneal Harreman werkt bij Rijks onder Bijdendijk

Geneal Harreman werkt momenteel onder Bijdendijk bij Rijks, het sterrenrestaurant van het Rijksmuseum. Mocht hij zijn leermeerster willen tegenkomen in de talentenjacht, dan zal hij wel in ieder geval de eerste week moeten doorkomen.

Iedere week is er namelijk een andere sterrenchef als jurylid en in de week van Geneal is dat Jonathan Zandbergen. Om verder te komen zal Harreman moeten zien af te rekenen met John Spruit, Jeroen Cramer, Ying Zhang, Nadine Kolten en Kim Grewer.  Wat hij gemeen heeft met medekandidaat Kim Grewer is dat ze allebei fan zijn van Jamie Olivier, want Kim wil zelfs de vrouwelijke Jamie worden.

Geneal wil fine dining overbrengen

De 26-jarige Geneal Harreman zal in Topchef Academy een vrolijke verschijning zijn. Koken is namelijk zijn grote passie en dat straalt hij het liefst de hele dag uit. Daarbij krijgt hij ondersteuning van Jezus, want hij draagt hem altijd bij zich. “Best handig toch, Jezus als je sous chef”, laat Geneal weten op de website van Topchef Academy. Het koken zit wel snor bij Harreman en hij werkt ook hard aan zijn presentatiekwaliteiten. Zo maakt hij korte kookvideo’s op Instagram. Nu is het voor hem tijd om meer mensen te bereiken en dat kan bijna niet beter dan via televisie.

Een duidelijk doel heeft Geneal al voor zijn programma’s. Hij wil namelijk fine dining overbrengen, gerechten die mensen thuis ook relatief eenvoudig kunnen bereiden voor een gezellige maaltijd. Zijn kwaliteiten liggen daarbij in zijn eigen visie in het bereiden en vooral het opmaken van gerechten. Dat gecombineerd met zijn enthousiasme moet de perfecte mix opleveren.

Geneal Harreman winnaar Topchef Academy

Geneal Harreman heeft zich gekroond tot de winnaar van Topchef Academy. Wekenlang deed hij zijn stinkende best om er met de hoofdprijs vandoor te gaan en met succes. Hij wist alle concurrenten achter zich te laten en in de finaleweek af te rekenen met Klaas, Billie Jean en Charlotte. Geneal heeft zijn eigen kookprogramma op RTL gewonnen en gaat er ook nog eens met 25.000 euro vandoor.

Geneal Harreman is te volgen op Facebook en Instagram.