Sterren op TV

Geert Broertjes vriend van Nadia Moussaid

Geert Broertjes is de vriend van Nadia Moussaid, een Nederlandse televisiepresentatrice die in de maanden juli en augustus talkshowhost is bij Op1, van de NPO. In 2019 werd er bij Geert kanker geconstateerd, na een second opinion bleek het om het Lynch-syndroom te gaan.

Geert Broertjes vriend Nadia Moussaid

Nadat Geert Broertjes op een zaterdagavond in maart 2019 plots flauwviel werd in het ziekenhuis kanker gediagnosticeerd. “Ze vertelden dat Geert een kwaadaardige vorm van darmkanker had. Later, na DNA-onderzoek, zou blijken dat het een genetische vorm was die zijn vader ook had”, blikte Nadia Moussaid al eens terug in Het Parool.

“De artsen hadden het over palliatieve zorg, zeiden dat het in zijn longen zat, dat er niets meer aan te doen was. Onze wereld stortte in. Van de ene kant kwam er bij mij een enorme kracht naar boven. Tegelijkertijd was ik lamgeslagen. We waren bezig met het krijgen van kinderen en nu stonden we oog in oog met de dood, dat was een wel heel heftige overgang.”

Vriend Nadia Moussaid gediagnosticeerd met kanker

Uit een second opinion bleek het geen kanker, maar het Lynch-syndroom, waarvan Geert Broertjes kan herstellen, te zijn. Zijn dikke darm, delen van zijn lever en de complete galblaas werden verwijderd. Wat volgde was een zwaar herstel.

“Vlak voor Kerst is zijn vader overleden, dat was natuurlijk een enorme klap. Ze hebben nog samen in het ziekenhuis gelegen. Het is een rare, nare fase. We zijn niet lang na de begrafenis naar Thailand gegaan. Daar hebben we echt kunnen uitrusten.”

Nadia Moussaid talkshowpresentatrice Op1

Op persoonlijk gebied waren het dus enorm zware tijden voor Nadia Moussaid, maar haar succes op werkgebied is een schrale troost. Zo werd in juni 2020 bekend dat ze samen met Peter van der Wielen in de maanden juli en augustus aan het werk mag als talkshowpresentatrice van Op1, bij de NPO.

Nadia en Peter vervangen er tijdelijk Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg. Maar ongetwijfeld zal Nadia Moussaid met haar gedachten toch vooral bij haar vriend Geert Broertjes zitten.