Sterren op TV
Freek Vonk

Freek Vonk is een echte dierenkenner

Als je het over een bekende Nederlandse bioloog hebt, dan is de kans groot dat het gaat om Freek Vonk. Je kunt de 33-jarige Freek bijna alles vragen over slangen en hij geeft je vlekkeloos de antwoorden. Niet voor niets wordt hij dan ook regelmatig uitgenodigd bij de nodige praatprogramma’s om het publiek het een en ander bij te leren. Zo zagen we hem al meermaals aanschuiven bij Matthijs van Nieuwkerk voor De Wereld Draait Door. Nu heeft hij zijn eigen programma: Super Freek Show

Freek Vonk bij DWDD

Vonk, die in het verleden een relatie heeft gehad met Eva Jinek, volgde zijn studie aan de Universiteit van Leiden. De in Dordrecht geboren dierenkenner richtte zich volledig op de studie biologie. Daarbij had hij speciale aandacht voor de evolutiebiologie van reptielen. Sinds dat Vonk ervoor koos om te gaan studeren, hebben we hem voorbij zien komen in de nodige televisieprogramma’s.

Nog voordat Vonk klaar was met studeren, werd hij namelijk al uitgenodigd voor GIEL, Vroege Vogels en De Wereld Draait Door. Ook ontpopte hij zich als schrijver. Niet alleen verscheen een van zijn wetenschappelijke artikelen in Litteratura Serpentium, ook gebruikte hij zijn talent voor schrijven voor KIJK en Sp!ts.

Regelmatig komt Vonk Van Nieuwkerk verblijden met een bezoekje aan DWDD. Waar hij in het verleden met de nodige beesten op zijn arm langskwam bij het programma, houdt hij het nu vooral bij een praatje over dieren.

Freek Vonk met Super Freek Show

In de afgelopen jaren heeft Freek Vonk zijn kennis ook met anderen gedeeld in zijn eigen programma’s. Het begon in 2008 met Freek op safari. Vervolgens verschenen Freek in ‘t wild, Freek Vonk in Australië, Freeks Wilde Wereld en Freek Vonk in Latijns Amerika. Voor Freeks Wilde Wereld won Vonk in 2015 zelfs de Gouden Stuiver. Ook kinderen zijn dol op Freek. Niet voor niets heeft Albert Heijn in het verleden een spaaractie van dierenplaatjes gehouden waarin Vonk de hoofdrol in speelde.

Een absoluut hoogtepunt voor Vonk is er vanaf het najaar van 2016. Hij mag namelijk samen met de Belgische Evi Hanssen (bekend als tafeldame van DWDD) de zaterdagavond van NPO1 vullen. Dat doet Freek Vonk met de Super Freek Show. Families en vrienden nemen het op tegen bekende Nederlanders. Ze krijgen vragen over dieren en Freek geeft de antwoorden. Soms met filmpjes en soms komt Vonk uiteraard zomaar met een groot en vooral eng beest de studio in lopen. De Super Freek Show moet een echt familieprogramma worden en daar kan Vonk wel mee uit de voeten. “Omdat ik tijdens opnames meestal door de hete, vochtige jungle struin kan ik geen publiek meenemen. Maar nu toveren we de studio om tot één grote wildernis. En ik vind het te gek dat ik het publiek en de kandidaten mee kan nemen op avontuur in de wondere wereld van de natuur”, zei Vonk tegenover Omroep West.

Freek Vonk is te volgen via Instagram, Twitter en Facebook.