Sterren op TV
Freek van Noortwijk MasterChef Nederland

Freek van Noortwijk jurylid MasterChef Nederland

Freek van Noortwijk is jurylid in MasterChef Nederland. Naast dat hij de vriend van Katja Schuurman is, blijkt Freek ook een ware keukenprins te zijn. Deze 29-jarige topchef is tenslotte niet voor niets chef-kok van liefst vier restaurant in Amsterdam. Door zijn deelname als jurylid aan MasterChef Nederland kan hij zijn kennis en passie over eten nu nog meer delen met anderen.

Freek van Noortwijk in MasterChef Nederland

Freek van Noortwijk behoort tot de jury van MasterChef Nederland. Samen met Johan Zandbergen en Stefan van Sprang proeft hij de gerechten van de kandidaten en bepaalt hij welke kandidaten door mogen naar de volgende ronde en welke kandidaten niet. Ieder jurylid heeft zo zijn eigen sterke kanten en Freek wil graag die van hem benutten en let dan ook vooral op de smaak. “Voor mij is smaak toch echt het belangrijkste. Ze moeten gewoon lekker kunnen koken. Aan de opmaak kunnen ze werken, maar goed koken kun je niet in een paar minuten leren; dat kun je of kun je niet. Daarnaast let ik erop of ze met de seizoenen meekoken, of de smaken bij elkaar kloppen en of er over het gerecht is nagedacht; vertelt het een verhaal of iets over zichzelf?”

Voor Freek is het niet de eerste keer in een kookprogramma. We zagen hem eerder ook al bij Topchef Academy, maar een eigen kookprogramma ziet hij niet zitten. “Maar als ambitieuze chef-kok is het wel goed om wat mediabekendheid te genereren, zeker in deze tijd. Mensen vinden die herkenning ook wel leuk. Dat ik een bekende vriendin heb (Katja Schuurman, red.), zal voor programmamakers vast een reden zijn om mij uit te nodigen. Maar uiteindelijk gaat het toch om mijn kookkunsten. Ik zou nooit als jurylid gekozen zijn als ik niet vier goedlopende zaken had.”

Freek van Noortwijk als topchef

Freek van Noortwijk is dan ook een echte topchef. Hij is de eigenaar van liefst vier restaurants in Amsterdam. Samen met Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden is hij de trotse eigenaar van Restaurant Breda, Guts & Glory en Pita (Foodhallen) en sinds kort ook Maris Piper. Alle restaurants combineren en ook nog eens jurylid zijn aan MasterChef Nederland blijkt een beste uitdaging voor Freek.

“Toen ze me voor MasterChef vroegen leek het me heel gaaf om eraan mee te werken. Van tevoren wist ik dat het qua tijd niet echt zou uitkomen, aangezien we net ons vierde restaurant (Maris Piper, red.) hebben geopend. Met mijn compagnons heb ik overlegd of het haalbaar was en of zij de gaten konden opvangen. Gelukkig was dat geen probleem. Dat neemt niet weg dat het op dit moment een gekkenhuis is”, aldus de topchef, die ook nog eens verloofd is met Katja Schuurman.

Freek van Noortwijk is te volgen via Instagram en Facebook.