Sterren op TV
Frank Smit Hunted

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Frank Smit oudste deelnemer Hunted

Frank Smit is de oudste deelnemer van Hunted. Het zou ons daarbij niets verbazen als juist deze man de meeste kans heeft om uit de handen van de opsporingsexperts te blijven. Smit weet hoe het eraan toe gaat in Nederland en kent de gevaren. Daarnaast is hij in het verleden werkzaam geweest als beveiliger en heeft hij tegenwoordig een eigen bedrijf: NL Outdoor.

Frank Smit in Hunted

Frank Smit is één van de deelnemers aan Hunted. Niet zonder reden doet hij mee aan het programma. “Ben ik echt zo zelfredzaam als ik altijd heb gedacht?”, kunnen we lezen op de officiële website van Hunted. Het is een vraag die Frank zichzelf stelt en mogelijk gaat hij in Hunted een antwoord vinden op die vraag.

“De combinatie survivalen, overleven en op de vlucht voor iets. Ik denk dat iedereen ergens in zijn achterhoofd wel een keer op de vlucht wil voor iets of iemand”, vertelde hij ook in zijn introductiefilmpje. “Ik wil mijn skills als survivalinstructeur combineren met de oude skills die ik had als directeur bij een beveiligingsbedrijf. Dus ik weet en wat van beveiliging af en wat van het overleven af.”

Frank Smit overwon kanker

Dat Frank Smit mee kan doen aan het programma Hunted, is misschien al een overwinning te noemen. Bij de 56-jarige kandidaat aan Hunted werd twee keer kanker ontdekt en twee keer versloeg hij de ziekte. Of de in Tuitjenhorn geboren Frank zichzelf ook tot winnaar van Hunted kan kronen, wordt afwachten. Makkelijk gaat het niet worden.

“Tegenwoordig in de huidige tijd als je gaat pinnen, sta je met je gezicht op de camera. Bij het tankstation word je gefilmd, voor je snelheid word je geflitst op de snelwegen. Dus overal waar je maar beweegt, is wel een registratie. Als ik op de tocht gepakt zou worden, echt door de mand zal vallen, dan zou het door de overmoedigheid kunnen zijn”, aldus de woorden van Frank.