Sterren op TV
Frank Dane Radio 538 RTL Boulevard

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 december 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Frank Dane is DJ op Radio 538 en kenner bij RTL Boulevard

Frank Dane is de knappe DJ van Radio 538. De 35-jarige radio-dj met prachtige blauwe ogen gaat door het leven onder een pseudoniem. Frank blijkt namelijk niet geboren te zijn als meneer Dane. Zijn volledige naam is Frank Kjærby Jensen. Met Dane als pseudoniem kan hij niet alleen prima verwijzen naar zijn Deense achtergrond, maar er ook voor zorgen dat het minder opvalt dat hij het broertje van is. Robert Jensen is namelijk de oudere broer van Frank.

Frank Dane DJ Radio 538

Frank Dane beschikt inmiddels over zijn eigen radioprogramma: De Frank en Vrijdag Show op Radio 538. Om daar te komen heeft Frank wel een aardige weg moeten afleggen. Deze hunk uit Den Haag zag zijn carrière starten bij Midvliet FM en maakte niet veel later de overstap naar Stadsradio Rotterdam. Zijn volgende station werd Radio 538.

Dat liet hij in 2004 alweer achter zich om zijn carrière te vervolgen bij Yorin FM. Nadat dat station in 2006 werd overgekocht, zocht Frank Dane zijn heil bij Slam!FM. Daarna was het nog lang niet klaar voor Frank. Hij keerde terug bij Radio 538, vertrok later naar 3FM en kwam uiteindelijk toch weer terug bij Radio 538. Daar is hij anno 2016 iedere vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur te horen met De Frank en Vrijdag Show.

Frank Dane bij RTL Boulevard

Frank Dane zien we tegenwoordig ook steeds vaker voorbij komen op televisie. Deze radio dj schoof al meermaals aan bij RTL Boulevard als presentator en als entertainment-deskundige. Zijn carrière begon daar toen hij medio mei 2016 inviel voor Winston Gerschtanowitz. Frank kun je inmiddels overigens ook steeds vaker op televisie voorbij horen komen. Hij leent zijn stem aan meerdere reclame’s en programma’s.

Dane kreeg in het verleden overigens al eens de gelegenheid om Max Verstappen te interviewen voor RTL Boulevard. Dat interview was echter niet uiterst succesvol. “Jij moet op het circuit minstens zo veel rubber verslijten als in bed. Hoe is het met de meisjes?”, was één van de vragen van Frank. Een vraag waar Max Verstappen niet echt blij mee was. Ook Dane liet na afloop weten dat hij het interview helemaal niet leuk vond, vooral omdat Verstappen bij interviews een heel team om zich heen heeft.

Frank Dane ook is te volgen via Instagram en Twitter.