Sterren op TV
Femke Designdroom SBS6

Femke van Son doet mee aan Designdroom

Femke van Son is in Designdroom één van de zes interieurdesigners die gaat strijden om de hoofdprijs. Inzet in het SBS6-programma met Jeroen van der Boom als presentator is de titel Beste interieurdesigner van Nederland. Die prijs wil Femke uiteraard maar wat graag winnen bij Designdroom.

In Designdroom is Femke één van de zes kandidaten, die onder leiding van Jeroen van den Boom aan de slag moeten met pittige opdrachten. Pittig is het vooral door de tijdsdruk. Femke is in het dagelijks leven interieuradviseur en stylist. Haar stijl omschrijft ze als fris met een natuurlijke knipoog. Eigenlijk heeft Femke al een leven lang ervaring in designen. Haar moeder was vaak in de weer met het huis en dan keek de jonge Femke rustig mee. Toch heeft het lang geduurd voor de inmiddels 47-jarige Femke besloot om van haar hobby ook haar beroep te maken.

Femke van Mon Coeur Studio in Designdroom

Op haar 44ste besloot Femke van Son om het welbekende roer om te gooien. Ze stopte met haar andere werk en begon een eigen bedrijf genaamd Mon Coeur Studio. Weet jij niet wat je met je huis aan moet en vooral hoe je het moet inrichten? Dan is Femke de aangewezen persoon om te bellen. Zij helpt je met je interieur en daarbij wil ze graag een zo fris mogelijk design afleveren waarbij er ruimte moet blijven voor een grappig facet. En wat Femke ook belangrijk vindt is er een relatief tijdloos interieur van te maken, zodat het heel wat jaren vooruit kan.

In Heemstede In Kaart werd het werk van Femke van Son als volgt omschreven: “Jouw huis is je thuis. Zowel een rustpunt als een epicentrum in je leven. Het is dan ook belangrijk dat je woonomgeving naadloos aansluit op jouw manier van leven. Je omringt je met spullen waar jij je prettig bij voelt en creëert een sfeer die bij jouw huis past. Niet iedereen heeft de tijd om van zijn huis een thuis te maken, of weet waar hij moet beginnen.”

Designdroom is voor Femke heftig

In Designdroom krijgt Femke zeer specifieke opdrachten, waardoor het de vraag is in hoeverre ze nog de tijd heeft om er een speelse knipoog in te verwerken. De kandidaten krijgen iedere aflevering één opdracht en vervolgens hebben ze 36 uur de tijd om hun woonbox om te toveren tot woonkamer, slaapkamer of gezellige zolder. En in die tijd moet je alles ontwerpen, shoppen en stylen. “Het is heftig, dat je al die dingen in elkaar moet zetten. Het is echt veel”, geeft Femke al snel toe bij Designdroom. Want de tijdsdruk hakt er bij haar zichtbaar in.

Femke uit Designdroom volg je ook op Facebook en haar eigen website.