Sterren op TV

Femke de Jong de vrouw van Cindy de Koning

Femke de Jong is de vrouw van Cindy de Koning, een Nederlandse nieuwslezeres, verslaggeefster en presentatrice van Omroep Brabant en het NOS Regio Journaal. Cindy is getrouwd met Femke en heeft twee kinderen: zoon Tijmen en dochter Rozemarijn.

Femke de Jong vrouw Cindy de Koning

Femke de Jong is net als haar vrouw Cindy de Koning werkzaam in de journalistiek. Ze studeerde eerst in Eindhoven en belandde via Dagblad De Limburger en Radio1 in 1996 bij Omroep Brabant. Daar is Femke vandaag de dag nog steeds actief, als verslaggeefster. In 2002 gaven Cindy de Koning en vriendin Femke de Jong elkaar het ja-woord.

Cindy de Koning is in 1973 geboren in Diepenveen, in de provincie Overijssel. Ze doorliep haar opleiding in de journalistiek echter op de hogeschool in Tilburg en was ondertussen al te horen bij de ziekenomroep van Eindhoven en bij de lokale omroepen in Eindhoven, Geldrop en Waalre.

Cindy de Koning nieuwslezeres NOS Regio Journaal en Omroep Brabant

Na het afstuderen stapte ze over naar Omroep Brabant, waar ze op de radio het programma Lekker Geen Wekker ging presenteren. Later kreeg ze met De Koning Te Rijk een eigen programma, maar in 2010 liet ze de radio achter zich. Ze werk een vast gezicht bij Brabant Nieuws en Omroep Brabant Televisie.

Vervangster van Rob van Dijk en/of Nejifi Ramirez

In december 2020 maakte de NOS bekend dat Cindy de Koning één van de vaste invallers voor het NOS Regio Journaal wordt.presenteert het NOS Regio Journaal zodra Rob van Dijk en/of Nejifi Ramirez (normaliter de vaste gezichten van het nieuwsblok) niet kan/kunnen. Datzelfde geldt voor de andere stand-in, Daniel Godinho Veiga.

Daarover zei Matthijs Nieuwenhuis, hoofdredacteur Bureau Regio van de NOS, al: “De regionale omroepen staan samen met de NOS voor een betrouwbare en onafhankelijke publieke nieuwsvoorziening in Nederland. De regionale omroepen en hun journalisten bevinden zich in de haarvaten van onze samenleving en wonen, werken en leven tussen ons publiek, waardoor we weten wat er leeft. Het mooie is dat we elkaar aanvullen en versterken door kennis, informatie en content uit te wisselen en samen te produceren.”

Ongetwijfeld zullen haar vrouw Femke de Jong en hun twee kinderen Tijmen en Rozemarijn tot de vaste kijkers van het NOS Regio Journaal behoren!

Geplaatst door Femke de Jong op Maandag 21 april 2014