Sterren op TV
Farid Azarkan fractievoorzitter-DENK

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 24 september 2022

Laatst Geüpdatet: 24 september 2022

Farid Azarkan fractievoorzitter-DENK

Farid Azarkan is geboren op 16 oktober 1971 en is momenteel de fractievoorzitter van DENK. De politieke partij ‘DENK’ is opgericht op 9 februari 2015 door Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. Beide mannen zaten eerst bij de PVDA. Ze stonden niet maar achter hun partij, toen hebben ze een eigen partij opgericht. Farid zit sinds 2017 in de Tweede Kamer is in sinds 2020 fractievoorzitter. DENK is een linkse partij dat opkomt voor minderheden in ons land.

Ze hebben op dit moment 3 zetels. Vooral mensen uit het westen van Nederland stemmen op deze politieke partij. Zowel in 2017 als in 2020 haalde de partij 3 zetels. Hun aanhang bestaat voornamelijk uit allochtone Nederlanders. Regelmatig ligt hij in de clinch met Geert Wilders. Deze twee politici denken over bijna alles anders.

Inhoudsopgave

Farid Azarkan Gezinsleven

Over het privéleven van de fractievoorzitter is weinig bekend. Wel, gaf hij bij VI aan een zoon te hebben. Ook weten we dat hij een vrouw heeft. Of hij één of meerdere kinderen heeft, is niet bekend. Zijn kind(eren) en zijn vrouw houdt hij bewust buiten de spotlights. Hij is bang dat er dingen gebeuren met hun, door zijn politieke beslissingen. 

Farid Azarkan opleiding

Nadat hij zijn Havo-diploma gehaald heeft, is hij gaan studeren aan een Christelijke Hogeschool. Nadat hij ook deze opleiding gehad had, heeft hij een studie gevolgd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook deze opleiding heeft hij gehaald. Hierna heeft Farid gestudeerd aan de Universiteit van Greenwich. Qua opleiding heeft hij op veel scholen gezeten, vandaar heeft Farid brede interesses. 

Salaris en vermogen

Over het algemeen is bekend; fractievoorzitters verdienen een mooi salaris. Hij verdient per jaar – inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering – 121.940,39 euro. Dit is een brutobedrag. Met zo’n salaris hoeven we geen medelijden te hebben. Hij is al méér dan twee jaar fractievoorzitter. En zit al 5 jaar in de tweede kamer. Farid Azarkan heeft een geschat vermogen van 650.000 euro. Wil je meer zien van Farid Azarkan? Bekijk dan zijn Instagram.