Sterren op TV
familie Lebski De Rijdende Rechter

Familie Zwiers voelt zich bekeken door Lebski in De Rijdende Rechter

De familie Lebski en familie Zwiers hebben het helemaal met elkaar gehad in De Rijdende Rechter. De buren konden tijdenlang prima door één deur, maar sinds kort is dat anders. Een keuze van Ron Lebski om bij zijn huis in Brunssum een domecamera neer te hangen, is in het verkeerde keelgat geschoten bij zijn buren. De twee spreken elkaar inmiddels dan ook maar niet meer.

Familie Lebski en Zwiers in De Rijdende Rechter

De familie Zwiers is woedend op Ron Lebski nu hij ervoor gekozen heeft om een domecamera neer te hangen. Dit is ingegeven nadat er van hun terrein spullen zijn gestolen. Waar de buren eerst nog prima met elkaar kunnen kletsen, is dat inmiddels wel anders geworden. De familie Zwiers is tenslotte niet blij met de camera die Ron heeft opgehangen en heeft het gevoel dat ze dag en nacht bekeken worden. Als er er echt niet meer met elkaar uitkomen, wordt besloten om Meester John Reid op te roepen.

Het levert een werkelijk bizarre episode van De Rijdende Rechter op. Met name de familie Lebski lijkt zo van een filmset af te zijn gelopen en Twitter gaat dan ook helemaal los over het stel. Een comeback van Koefnoen wordt aan gedacht, maar het blijkt toch echt realiteit.

De spanningen lopen hoog op tijdens de zitting, terwijl het al volledig duidelijk is wat de uitspraak zal zijn. De camera van de familie Lebski kent zoveel mogelijkheden, dat de buren – de familie Zwiers – ook op hun eigen terrein continu in de gaten wordt gehouden. Reden voldoende voor meester Reid om te besluiten dat de camera’s een kapje moeten krijgen. Dit moet ervoor zorgen dat alleen het erf van de familie Lebski nog in het vizier is. Beide families lijken hiermee te kunnen leven, De Rijdende Rechter gaat nog wel terug om te kijken of dat echt zo is.

Penny Lebski stapt naar Meldpunt Internet Discriminatie

Voor Penny Lebski was het in ieder geval nog niet voorbij na De Rijdende Rechter. De bizarre uitzending zorgde ervoor dat ze heel veel over zich heen kreeg, met name op social media. Daardoor heeft ze uiteindelijk zelfs een klacht ingediend bij Meldpunt Internet Discriminatie. In het NRC doet ze haar verhaal. “Mijn hart brak. Ik was mijn vertrouwen in de mensheid even kwijt. Het toont aan dat er in Nederland nog steeds geen echte acceptatie bestaat van transgenders. Ik ben overigens geen transgender, maar hermafrodiet. Meer vrouw dan man overigens.”

De Rijdende rechter in de afgelopen weken
➡ 
Yilmaz en Orazio in De Rijdende Rechter
Dirk Verus, Martin Vos en Rian van Sijll in De Rijdende Rechter
Familie Juffer en Van de Brug in Hard tegen Hard
➡ Monique en Adama tegenover Ralf en Leonie: Noaberschop op de schop
➡ Wiel van Herten en Lenie en de bromtoon