Sterren op TV
Van Berkel Matthijs Marieke Helemaal Het Einde

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 januari 2018

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Familie Van Berkel met Matthijs en Marieke in Helemaal Het Einde!

De familie van Berkel met Matthijs en Marieke zijn het vierde gezin uit Helemaal Het Einde! Terwijl de familie Molenaar, de familie De Weijer en de familie Beerens al even aan het bouwen zijn in Kaapverdië, maken we vanaf de derde aflevering ook eindelijk kennis met het vierde en laatste gezin uit Helemaal Het Einde! Het gaat om de familie Van Berkel, een familie die het geloof heel belangrijk vindt.

Familie Van Berkel in Helemaal Het Einde!

De familie van Berkel doet mee aan Helemaal Het Einde. De 39-jarige Matthijs en zijn vrouw Marieke hebben er samen met hun vier kinderen voor gekozen om de overstap te maken naar Kaapverdië. Hun drie dochters, zoon en hond gaan mee om een nieuw bestaan op te bouwen.

Het gezin komt oorspronkelijk uit Hoogeveen, waar het de lokale baptistengemeenschap achter zich zal laten. Toch hebben Matthijs en Marieke vertrouwen in hun nieuwe avontuur en hebben ze het idee dat het geloof ook in Kaapverdië een belangrijke rol gaat spelen. “Het geloof geeft mij de zekerheid dat ik later bij mijn Heer mag zijn. Als we dadelijk in Kaapverdië zijn, dan zullen we daar ook weer christenen ontmoeten. Die christenen zijn ook weer broers en zussen. Dus ik verwacht dat als we straks naar een ander land gaan, dan komen we daar ook weer een deel van onze familie tegen.”

Familie Van Berkel en geloof

Dat het geloof belangrijk is voor de familie Van Berkel, dat is wel duidelijk. “We zien elkaar echt als broers en zussen. Voor mij is zondag niet alleen de dag om naar de kerk te gaan om iets van Gods woord te leren of om te zingen, maar het is ook voor mij een ontmoeting van heel veel vrienden van mij en van broers en zussen.”

Matthijs was in Nederland werkzaam bij een bank en zijn vrouw Marieke lerares op een basisschool. Het is dan ook nog zeer de vraag wat ze gaan doen in Kaapverdië. Ze hebben namelijk nog geen plan. Ze willen echter iets goeds doen voor de wereld. “Ik hoop dat wij een mooi bedrijf kunnen opzetten waarbij we onszelf kunnen voorzien van eten en drinken, maar aan de andere kant ook dat het bedrijf ruimte geeft aan andere mensen daar die minder perspectief op arbeid hebben gehad dat zij een inkomen kunnen genereren waarbij ze hun gezin kunnen ondersteunen. Dat is echt wel een ding dat ik zou willen realiseren.”

De andere gezinnen in Helemaal Het Einde! zijn de familie De Weijer, familie Molenaar en de familie Beerens.