Sterren op TV
Familie Streur Bastiaan van Schaik Ramon Steenrijk, Straatarm

Auteur: Senna Reimink

Datum: 3 september 2018

Laatst Geüpdatet: 29 december 2022

Familie Streur, Bastiaan van Schaik en Ramon in Steenrijk, Straatarm

De familie Streur ruilt met Bastiaan van Schaik en zijn vriend Ramon in Steenrijk, Straatarm. Het is de grote vraag hoe Van Schaik en zijn vriend reageren als ze hun Amsterdamse loft aan het IJ voor een week verruilen voor een volkswijk in Amsterdam-noord.

Familie Streur in Steenrijk, Straatarm

De familie Streur doet mee aan Steenrijk, Straatarm. Het gezin heeft het absoluut niet breed. Ze wonen in een volkswijk in Amsterdam-noord en moeten iedere maand zorgvuldig met hun geld omgaan om aan het einde van de maand niet te weinig over te hebben. Ze moesten dan ook erg wennen toen ze in het huis van Van Schaik en Ramon terechtkwamen. “Die ruimte, die konden ze niet aan. Ze bleven maar op de bank zitten. Die mensen waren ook echt blij dat ze naar huis mochten”, gaf Van Schaik aan.

Heel ver weg bleek de familie Streur niet te wonen voor Bastiaan van Schaik en Ramon. “Hemelsbreed was het nog geen kilometer. Het was die week echt enorm warm. Normaal ga je dan even lekker op het terras zitten, maar ja, daar heb je geen geld voor. Nu zijn we noodgedwongen maar in het park gaan zitten. Prima hoor, maar je beseft wel ineens dat er dus nooit geld is om wat dan ook te gaan doen”, vertelde Van Schaik al aan BuzzE.

Bastiaan van Schaik en Ramon hadden het zwaar

Bastiaan van Schaik en Ramon hadden het dan ook zwaar in het programma. “Je denkt dat huis zal wel vies zijn, maar was niet zo. Het was vooral de inrichting. Ik hou van van licht en ruimte, maar in dat huis stonden overal dingetjes. Het huis was echt klein en door dat interieur kon ik echt niet ontspannen. Het liefst had ik de boel eens goed omgegooid, maar dat mocht niet van SBS.”

Toch is hij wel blij dat hij heeft meegedaan. “Door Steenrijk, Straatarm ben ik weer vet dankbaar voor m’n leven”, aldus Van Schaik. Het is dan ook duidelijk dat hij en zijn vriend Ramon wel iets positiefs hebben overgehouden aan hun deelname aan het programma.