Sterren op TV
Familie John Beerens Medsi Richardson Steenrijk, Straatarm

Auteur: Senna Reimink

Datum: 19 december 2017

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Familie John Beerens ruilt met Medsi Richardson in Steenrijk, Straatarm

Familie John Beerens en het gezin van Medsi Richardson doen mee aan Steenrijk, Straatarm. De familie van John Beerens heeft over geld niet te klagen. Beerens is al op jonge leeftijd aan de slag gegaan met een eigen onderneming en is nu een bekende kapper. De familie van Medsi Richardson daarentegen woont met haar drie dochters in een rijtjeshuis. Ze hebben maar weinig geld. In Steenrijk, Straatarm ruilen ze voor een week met elkaar.

Familie John Beerens in Steenrijk, Straatarm

Het gezin van John Beerens doet mee aan Steenrijk, Straatarm. In het programma ruilen John, zijn vrouw en zoontje van anderhalf jaar voor één week met Medsi Richardson. Terwijl hij leeft in een luxe villa, moet zij van een beperkt budget rondkomen. “Ik heb goed moeten nadenken over deelname aan het programma. Het is lastig als iemand anders in je huis komt waar je hard voor hebt gewerkt en zuinig op bent. Daarover had ik wel mijn twijfels”, vertelde Beerens al eerlijk in gesprek met De Telegraaf.

Hij stelde dan ook wel een eis. “We wilden in ieder geval een gezin een onvergetelijke week bezorgen, dat leek ons heel mooi. En we dachten dat het ook goed voor ons zou zijn om even te downsizen en te kijken hoe wij het ervan af zouden brengen.”

Medsi Richardson krijgt meer budget

Medsi Richardson en haar drie kinderen van 9, 11 en 12 jaar wonen in een rijtjeshuis in TilburgNoord. De alleenstaande moeder moet rondkomen met een bedrag van 50 euro per week. Desondanks twijfelde ze wel even aan haar deelname aan Steenrijk, Straatarm. “Iedereen kan je privé zien, voor mijn gevoel zou ik dan bloot komen te staan. Ook kom je terecht in het huis van iemand die je niet kent en gaat hun budget opmaken. Ik moet zelf heel zuinig zijn, daarom vond ik het toch een beetje eng.” Haar oudste dochter overtuigde Medsi.

Bij thuiskomt blijkt Beerens ook nog een verrassing voor Medsi achtergelaten te hebben. “John en Josephine zijn een zegen voor mij. Ik had bepaalde wensen, die dankzij hen zijn uitgekomen”, aldus het relaas van Medsi.

Eerdere deelnemers aan Steenrijk, Straatarm:
Familie Grégoire en Hovestad
Sabine en Rogier en Frank
Familie Azimi en Familie Rijkens
Bart-Willem van Huizum en Roos van Binsbergen en Sonja en Wilco Pureveen
Louis en Anita Kinsbergen en Frank en Petra Welsing
Sander Groet en Silven en Sharon en Daniel