Sterren op TV
Evi Hanssen tafeldame bij dwdd

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 juli 2015

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Evi Hanssen, Belgische tafeldame DWDD in Wie is de Mol?

Evi Hanssen is als Belgische verdacht vaak op de Nederlandse televisie te zien. Bekend werd ze als presentatrice van Expeditie Robinson, inmiddels zit ze ook regelmatig aan tafel bij De Wereld Draait Door als tafeldame, vliegt ze voor 3 op Reis de wereld rond en is ze in 2019 te zien in Wie is de Mol?. Samen met Freek Vonk presenteert ze de Super Freek Show. In 2016 zagen we haar ook voorbij komen bij Alpacas, de improvisatieshow van BNN.

Samson en Gert, wie is er niet groot mee geworden. Voor Evi Hanssen was het zelfs haar eerste blik op de showbizz. Bij de extreem populaire kerstshows zat ze als zangeres in het achtergrondkoortje. Niet veel later zat er ook een acteerrolletje voor haar in, want ze speelde Sofie, het nichtje van de burgemeester. Het paste bepaald niet bij de opleiding van de Belgische. Ze studeerde jazzmuziek en kwam in 2001 uit bij TMF als videojockey. Ook was ze onderdeel van de band Uma.

Inhoudsopgave

Evi Hanssen in Wie is de Mol? 2019

Evi Hanssen doet mee aan Wie is de Mol? 2019. Ze is dolgelukkig met het feit dat ze mee mag doen aan het programma. “Ik vind het de max dat ik mag meedoen, maar echt. Dat was al van kleins af aan een hele grote droom van mij en ik kan niet geloven dat dit nu eindelijk uitkomt. En het feit dat ik hier gewoon al aan mag deelnemen, en hier zit vind ik al fantastisch. Ik geniet echt van elke seconde. Ik zou alleen gewoon willen weten wie de Mol is, dat zou echt fantastisch zijn.”

Al in 1999 was Evi geobsedeerd door Wie is de Mol? “Ik droomde over de mol. Ik stond daarmee op en ging ermee slapen.” Dat zal nu vast niet anders zijn nu ze zelf mee mag doen aan de spelshow waarin de mol ontmaskerd moet worden.

Evi Hanssen in 3 op Reis

Het was haar definitieve doorbraak en al snel werd ze gevraagd voor veel programma’s. Zo presenteerde ze in slagvolgorde: Boobietrap, Aan Tafel, De Farm, 71 Noord, De Foute Quiz, GijdzijDank, De Designers, De Dagshow, De Grote Sprong, Beat da Bompaz en Mijn Pop-uprestaurant. Het is een hele mond vol en dat in een tijdsbestek van dertien jaar. Een bezig bij dus die Evi Hanssen, al zult u in Nederland bijna geen programma kennen. Dat is wel anders voor de show waar ze liefst zeven jaar aan verbonden was: Expeditie Robinson.

Van 2006 tot en met 2013 was Evi Hanssen de Belgische presentatrice van Expeditie Robinson. Dat deed ze eerst samen met de overleden Ernst-Paul Hasselbach, hij werd vervangen door Eddie Zoëy en Dennis Weening. Het leverde haar schitterende tripjes op naar Maleisië en de Filipijnen. Dit programma met Belgen en Nederlanders leverde haar bekendheid op in ons land. In mei 2014 kwam dan ook naar buiten dat ze aan het presentatieteam van 3 op Reis was toegevoegd. Ze ruilde dan ook met Nicolette Kluijver, zij werd namelijk juist het gezicht van Expeditie Robinson.

Evi Hanssen tafeldame bij De Wereld Draait Door

“Ik vind BNN een supertoffe omroep, dit kennen wij in België niet! En het is al helemaal een grote eer om voor zo’n populair reisprogramma als 3 op Reis op pad te mogen gaan”, zei de Vlaamse vol trots bij de bekendmaking. “Mijn eerste reis naar Finland was betoverend, ijskoud…maar zo bijzonder om te doen. Dat kan ook bijna niet anders met zo’n fijne crew. Ook gaat mijn langgekoesterde wens om naar IJsland te gaan in september in vervulling. Ik kan niet wachten!” Het was de opmaat voor nog veel meer Nederlandse airtime. Matthijs van Nieuwkerk nodigde Evi Hanssen al snel uit als tafeldame bij De Wereld Draait Door. Inmiddels weten we dat Evi de meest populaire tafeldame is bij DWDD. Bij een item in De Wereld Draait door werden kijkcijfers en kijkgedrag besproken. Wanneer Hanssen aan tafel zit bij Matthijs, stijgen de kijkcijfers.

De vriend van Evi Hanssen

Evi Hanssen is ook regelmatig sexy te zien op de buis. Dankzij Expeditie Robinson werd haar bikini ook regelmatig uit de kast gehaald en dat is niet veranderd voor 3 op Reis. Weten we nog meer opvallende feitjes over Evi Hanssen? Zeker! In P-Magazine liet ze namelijk weten in te zijn voor vluggertjes. “Je moet, ook als je moe bent en wil slapen, tijd maken voor een vrijpartij. Want hoe meer je het doet, hoe meer goesting je krijgt. En het hoeft ook niet altijd lang te duren. Niks mis met een vluggertje van drie minuten.” Fred di Bono zal hier dus alles vanaf weten, want de muzikant van Silverene was zes jaar met Evi Hanssen getrouwd. Eind 2011 kwam er een einde aan de relatie, in de tussentijd was Evi Hanssen wel twee keer zwanger geweest. Ze is namelijk moeder van zoontje Scout en zoontje Mac, van wie ze regelmatig kiekjes deelt op social media. Momenteel heeft ze een relatie met Lucas Stalman, een Nederlandse zakenman. Het gerucht gaat dat Lucas al sinds januari 2015 de vriend van Evi is.

Evi in Super Freek Show

In het najaar zien we Evi Hanssen voor het eerst in een volledig andere rol. Hanssen presenteert samen met Freek Vonk de Super Freek Show. De zaterdagavond is op NPO1 ingeruimd voor deze familiequiz, waar het uiteraard om dieren gaat. Het doet een beetje denken aan Waku Waku. Families en vrienden nemen het op tegen bekende Nederlanders. De inzet in de Super Freek Show is om zo veel mogelijk te weten over dieren. Evi is de presentatrice in de Super Freek Show, waar Freek Vonk rond zal vliegen met echte dieren.

Evi Hanssen is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.