Sterren op TV
Eva van de Wijdeven Freddie Celblok H

Eva van de Wijdeven is Freddy Hendriks in Celblok H

Eva van de Wijdeven is allang geen onbekende actrice meer. We zagen haar al in een groot aantal series en films voorbij komen, maar in 2017 is ze weer helemaal hot als Frederica ‘Freddy’ Hendriks in Celblok H. Die rol vervult ze al jaren, maar nu ze niet meer in de gevangenis zit, is haar aandeel in de serie over de vrouwengevangenis groter dan ooit.

Inhoudsopgave

Wie is Eva van de Wijdeven?

De 31-jarige Eva van de Wijdeven is geboren in Goirle en heeft haar naamsbekendheid verworven door haar bestaan als actrice. Ze is al sinds 2002 actief in het vak. Haar liefde voor acteren werd tenslotte al vroeg ontdekt. Niet voor niets zat ze in de jeugdgroep Domenica. In 2002 vond eigenlijk ook al direct de doorbraak plaats van Eva toen ze de rol van Desie kreeg in NPS: Dunya & Desie.

Sindsdien volgde van alles voor Eva, waaronder de rol van Hannah de Wild in Grijpstra & De Gier, de rol als Saida in Kinderen geen bezwaar en de hoofdrol van Eva van Amstel in A’dam – E. V. A. Ook zagen we haar in 2012 voorbij komen in Penoza, waar ze Reina Pasalic speelde, een vriendinnetje van Luciën van Walraven. Binnenkort zien we haar ook in De Mannentester.

Eva van de Wijdeven is Freddy Hendriks in Celblok H

Ook leerden we Eva kennen als Frederica Freddy Hendriks in Celblok H. In de eerste jaren waarin ze meedeed in Celblok H, zat ze opgesloten in De Banckert. De aanklacht tegen haar was dat ze opzettelijk ernstig letsel had toegebracht. Inmiddels is ze echter waar op vrije voeten en is ze in een relatie belandt met Bodine Westerveld (gespeeld door Ilse Ott).

In het vierde seizoen van de serie heeft ze dan ook een heel andere rol dan we in de eerdere seizoenen gewend waren. Dat neemt echter niet weg dat de krullenbol opnieuw overtuigt met haar acteerwerk.

Eva van de Wijdeven vrijgezel

Buiten Celblok H om valt Eva van de Wijdeven op mannen, alleen verloopt haar liefdesleven allesbehalve vlekkeloos. De 31-jarige actrice showde in maart 2016 nog vol trots haar nieuwe vlam, maar nog voor het einde van datzelfde jaar liep de relatie alweer stuk. Desondanks laat Van de Wijdeven zich niet uit het veld slaan. “Ik ben nu heel gelukkig. Maar verliefd zijn is natuurlijk wel het fijnste gevoel wat er is. Dan heb ik bérgen energie en weet ik niet waar ik het laten moet. Het gevoel van ergens induiken, heerlijk. Ik hoop dat dat weer een keer gebeurt”, aldus Eva in november 2016 tegenover het Algemeen Dagblad.

Eva van de Wijdeven is te volgen via Instagram en Facebook.