Sterren op TV

Eva Posthuma de Boer is de vriendin van Frank Lammers

Je kent hem ongetwijfeld uit films en series: Frank Lammers. Zijn echte naam is Frank Albertus Gerardus Petrus Maria Lammers, hij is op 10 april 1972 in het Brabantse Mierlo geboren. Zijn carrière startte met het afstuderen van de toneelschool in Amsterdam in het jaar 1995. Lammers eerste grotere rol was in het derde seizoen van de serie All Stars. Tegenwoordig doet Lammers eigenlijk gewoon alles wat met acteren te maken heeft. Hij is ook te zien in reclamespots, zo speelt hij bijvoorbeeld dé familieman Bas voor de reclamefilmpjes van de Jumbo. Het zijn van de jumboman is Lammers overigens niet onverdienstelijk, hij verdient er net zoveel mee als hij met 20 films zou verdienen. Verder is Frank Lammers te zien op het toneel, in films en in series. Daarnaast regisseert Frank Lammers wel eens. Kortom: Lammers is een culturele creatieveling op het gebied van acteren. Frank Lammers is getrouwd met Eva Posthuma de Boer.

Inhoudsopgave

Hoe is het begonnen voor Frank Lammers?

Als jong jongetje was Lammers al fanatiek in het acteren. Toen hij op zijn 6e in het Kersstuk een schaap moest spelen, ergerde hij zich aan een leeftijdsgenootje die zijn schapenmasker maar half op had omdat hij zijn ouders in het publiek wilde kunnen zien. Lammers dacht hierover: ,,je bent een schaap, of je bent het niet”. Hij nam acteren toen dus al heel serieus. Op de middelbare school komt het acteertalent van Lammers goed uit de verf tijdens een schoolvoorstelling en wordt hem geadviseerd er echt iets mee te gaan doen, dit resulteert in een inschrijving voor de toneelschool in Amsterdam.

Liefdesleven

Frank Lammers is al meer dan 20 jaar samen met zijn grote liefde de schrijfster en producer Eva Posthuma de Boer. In een interview voor Linda grapt de acteur en regisseur dat zijn vriendin eigenlijk te goed voor hem is, maar dat ze dat zelf nog altijd niet door heeft en dat zolang ze het interview maar niet ziet het goed zit. Toen Frank Lammers zijn liefde ontmoette was de situatie enigszins gecompliceerd. Eva Posthuma de Boer was op dat moment 28 jaar en had al een kindje van één jaar met een andere man, waarmee zij op dat moment ook een relatie had. Maar na een tijdje zijn Lammers en de Boer toch samen gekomen en getrouwd. Dat trouwen doen Frank en Eva trouwens wel vaker, ze vernieuwen hun geloftes elk jaar opnieuw. Samen met Eva Posthuma de Boer heeft Lammers een dochter, Isa Marie. Lammers geeft al vanaf 2013 het team van zijn vrouw en zijn dochter elke week voetbaltraining, daar geniet hij met volle teugen van.

Grote films en series

In 2006 speelt Lammers in de film Zwart boek een rol, deze film won verschillende belangrijke prijzen. De eerste echt grote film waarin Lammers te zien is in de hoofdrol, is de film Michiel de Ruyter. Deze film kwam uit in 2015 en Frank Lammers speelde de grote hoofdrol, met Sanne Langelaar als tegenspeelster. In 2019 kwam de populaire serie Undercover uit, hiermee verwierf Frank Lammers zo mogelijk nog meer bekendheid. In de serie speelt Lammers de rol van drugsbaas Ferry Bouman, die een relatie heeft met Danielle, gespeeld door Elise Schaap. Als proloog op deze serie is in 2021 ook een film uitgekomen, deze film heet Ferry en gaat over de jonge jaren van Ferry. In 2021 is duidelijk geworden dat er een derde seizoen van Undercover uitkomt. Frank Lammers kan zich dus nog een tijdje inleven in de rol van drugsbaas Ferry Bouman.