Sterren op TV
Eva Poppink

Auteur: Senna Reimink

Datum: 9 januari 2017

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Eva Poppink speelt Vera Maas in Celblok H

Eva Poppink is vooral in het theater te zien, maar de actrice heeft ook een vaste rol in Celblok H. In de gevangenisserie van SBS6 vertolkt de blondine de rol van gevangenbewaarder Vera Maas. Eerder leerden we Eva kennen in Verkeerd Verbonden én via Nijntje.

Succes met Carice van Houten

Eva Poppink, bouwjaar 1977, werd geboren in Haarlem en studeerde alweer rond de eeuwwisseling af op Kleinkunst Academie in Amsterdam. In die periode waren de verwachtingen hoog gespannen. Samen met Carice van Houten kreeg ze namelijk de Pisuisse prijs voor de beste theaterprestatie op de Academie. Waar Van Houten flink wist door te stoten, bleef Poppink wat meer op de achtergrond voor het grote publiek. Eva schitterende vooral in musicals.

Nijntje naar het podium gebracht

Dat begon met de rol van Serena Katz in Fame en daarna had Eva Poppink vooral Nijntje als grote vriend. Ze speelde in diverse voorstellingen van Nijntje de Musicals en stond daarmee ruim negenhonderd keer op de planken. Tot twee keer toe werd ze hiervoor ook genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical. Winnen deed ze in zowel 2004 als 2007 uiteindelijk niet. De afgelopen jaren was Eva Poppink te zien in onder meer Bedgeheimen, Toon de musical en Vijftig tinten… de parodie.

Eva Poppink op televisie

Langzaam maar zeker kwam Eva ook steeds vaker voor in televisieprogramma’s. Daarbij waren er diverse gastrollen, waarvan de eerste al in de vorige eeuw bij het toentertijd spraakmakende programma 12 steden, 13 ongelukken. Koud uit de schoolbanken kreeg Poppink de rol van Gwen in Verkeerd Verbonden. Deze comedieserie bracht Mary-Lou van Steenis terug op de buis na haar lange afwezigheid sinds het megasucces van Vrienden voor het Leven. De komedieserie werd geen al te groot succes, want na twee seizoenen besloot de TROS om er een punt achter te zetten.

Vera Maas in Celblok H

Een nieuwe vaste rol in een grote productie kreeg Eva Poppink in Celblok H. In deze gevangenisserie speelt ze gevangenbewaarder Vera Maas. Sociaal vaardig is Vera niet bepaald en ondertussen wil ze haar baan erg graag behouden. Zo is ze makkelijk te overtuigen door anderen en doet er alles aan om een goede indruk te maken op de leiding van de gevangenis. Zo staat ze continu in dubio. Tussen Celblok H door is Eva Poppink ook nog getrouwd met Ramón Lith en in 2015 moeder geworden van haar eerste zoon genaamd Max Pau Lith. “Max is deels vernoemd naar mijn vader, maar ook omdat we het gewoon een mooie naam vinden. Pau is Catalaans voor Pablo, om de Spaanse roots van Max mee te nemen in de naam”, vertelde Eva aan RTV Boulevard.

Eva Poppink is te volgen op Twitter en Facebook.

Geplaatst door Eva Lith Poppink op zaterdag 24 augustus 2013

Geplaatst door Eva Lith Poppink op dinsdag 6 december 2011