Sterren op TV
Eva Laurenssen Giulia Esposito La Famiglia

Auteur: Senna Reimink

Datum: 21 september 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Eva Laurenssen is knappe actrice en zangeres

Eva Laurenssen speelt als Giulia Esposito één van de hoofdrollen in de serie La Famiglia. In de afgelopen jaren blijkt deze knappe jongedame echter wel meer gedaan te hebben. Zo leerden we haar kennen als actrice, maar ook als zangeres. Daarnaast kun je Laurensen maar zo tegenkomen in het theater. Duidelijk is dan ook dat Eva Laurenssen van alle markten thuis is.

Inhoudsopgave

Eva Laurenssen als actrice

De 28-jarige Eva Laurenssen studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunsteracademie en sindsdien schoot de carrière van deze dame de lucht in. We zagen haar voor het eerst verschijnen in Mixed Up, waarin ze in verschillende afleveringen voorbijkwam.

Een jaar later noteerde ze Flikken Maastricht, Divorce, Penoza en Lieve Liza op haar CV. Ook wat betreft films kreeg Eva meerdere rollen. Zo was ze te zien in Naar het einde van de straat en Frits & Franky. In 2013 volgde de film Soof, waarin Eva Laurenssen in de huid kroop van Gaby. Ook was ze te zien in Van God Los, StartUp en Meiden van de Herengracht. Ook heeft Laurenssen al de nodige theaterstukken achter haar naam staan en daar komt binnenkort een speciale voorstelling bij.

“Sommige dingen komen toevallig op mijn pad, zoals de voorstelling waar ik met Hein aan werk”, vertelde Laurenssen aan het VIVA Magazine. “We ontdekten tijdens de opnames van ‘La Famiglia’ dat we precies dezelfde leeftijd hadden toen onze vaders overleden: we waren allebei twee jaar. Hij vertelde hoe het bij hem ging, ik vertelde hoe het bij mij ging. Dat gaf inspiratie om samen iets te maken. Niet om te laten zien: kijk ons eens zielig zijn – het moet een mooie kruising tussen muziek en spel worden.”

Eva Laurenssen als Giulia Esposito in La Famiglia

Eva Laurenssen heeft ook een belangrijke rol in de serie La Famiglia. De actrice, die een Spaanse moeder en Nederlandse vader heeft, kruipt voor die serie in de huid van de 22-jarige Giulia Esposito. Giulia is de dochter van Marloes en Salvatore en vooral vader vindt de kleding die zijn dochter draagt niet helemaal bij haar passen. Ook Angelo, gespeeld door Gijs Blom, pest haar daar graag mee. Desondanks laat Giulia zich niet afleiden en richt ze zich vooral op haar opleiding Psychologie aan het HBO.

Eva Laurenssen en Teun Luijkx

Ook de vriend van Eva Laurenssen kun je regelmatig op de televisie tegenkomen. Eva heeft namelijk al tijdenlang een relatie met Teun Luijkx, die tegenwoordig presentator is van How Do They Do It. Luijkx liet recent nog aan het Veronica Magazine weten erg blij te zijn met zijn vriendin. “Ik vind het zo veel leuker en fijner met mijn meisje. Ik ben veel gelukkiger dan dat ik voorheen was. En het is fijn dat ze ook in het vak zit”, vertelde Teun. Ook over de billen van Eva heeft Luijkx niets te klagen. “Ik heb geluk, want mijn vriendin heeft de mooiste billen ter wereld.”

Eva Laurenssen is te volgen via Instagram.