Sterren op TV
Eva Koreman 3FM Jules Unlimited

Eva Koreman naast DJ bij 3FM nu ook in Jules Unlimited

Eva Koreman is radio DJ bij 3FM en maakt haar televisiedebuut bij Jules Unlimited. Naast haar radiowerk schreef Eva ook jarenlang columns voor de online versie van het Algemeen Dagblad. Voordat Eva Koreman bij 3FM te horen was was ze werkzaam bij Q-Music.

Eva Koreman van Q-Music naar 3FM

Op 31 augustus trok Koreman de deur bij Q-Music achter haar dicht, om bij 3FM aan de slag te gaan. Ze brunette maakte jarenlang programma’s voor de commerciële radiozender. Zo had ze meerdere nachtprogramma’s en daarnaast was ze de sidekick van Jeroen van Inkel, die in 2014 vertrok bij Q-Music. Daarna maakte ze nog programma’s met Joep Roelofsen, maar in 2015 besloot Eva Koreman voor een kans bij 3FM te gaan.

Hier presenteerde ze iedere vrijdagmiddag Giel Beelen Eva en Giel. Daarnaast had ze ook bij de publieke omroep een nachtprogramma, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Inmiddels is Eva Koreman gekozen tot de beste vrouwelijke radio-dj en ontving in 2017 de Zilveren RadioSter. Ze is na het vertrek van Giel Beelen ieder weekend te horen met haar eigen programma en maakte bij het Glazen Huis al kennis met televisie. Dat zet ze dus door bij Jules Unlimited.

De in 1984 geboren schone had lange tijd geen carrière als radio-dj voor ogen. Ze hoopte op een studie geneeskunde, maar werd hiervoor uitgeloot. Daarna koos ze maar voor de Beta-gamma bachelor en pas toen ze een een major sociologie studeerde kwam ze in aanraking met radio.

Ze ging als vrijwilligster aan de slag bij AmsterdamFM en één van de eerste dingen die zij deed was het organiseren van een borrel voor haar collega’s. Een beetje gezelligheid, daar is Eva Koreman niet vies van namelijk. Ze kreeg steeds meer verantwoordelijkheden bij het regionale radiostation, maar pas later viel het kwartje dat er misschien wel een radiocarrière voor haar in het verschiet lag. Uiteindelijk werd ze binnengehaald door Q-Music en later stapte ze dus over naar 3FM.

Eva Koreman in Jules Unlimited

Vanaf het moment dat Eva Koreman op de nationale radio te horen is gaat het rap met haar loopbaan. Naast haar radioprogramma’s is haar stemgeluid ook regelmatig te horen in commercials of als voice-over. Daarnaast maken we ook kennis met het gezicht achter de stem van Eva Koreman. Zo blijkt ze ook nog eens van een ongekende schoonheid te zijn en dus werd ze uitgenodigd voor De Slimste Mens en schuift ze zo nu en dan aan bij RTL Late Night om met Humberto Tan over muziekzaken te praten. Vanaf 2017 heeft televisie een vaste vorm ingenomen bij Eva Koreman, want ze debuteert als presentatrice van Jules Unlimited.

“Hoewel ik een radiomens ben, vind ik Jules Unlimited wel een prachtige stap”, laat Koreman weten aan Metro. Vroeger keek ze altijd naar het uitdagende programma. “Absoluut en daarna kwam 12 Steden, 13 Ongelukken. In mijn herinnering keek ik altijd met mijn moeder. Ik was wel in wetenschap geïnteresseerd, niet zozeer in spannende dingen. Ik was wel een stoer kind, maar niet zo cool. Een beetje een nerdje ook wel.” En de uitdaging vinden is Eva wel gelukt bij Jules Unlimited. “Het programma heeft als doel om mensen te enthousiasmeren voor de wetenschap. Nee zeggen tegen een uitdaging mag hoor, maar is nog niet gebeurd in mijn geval.”

Eva Koreman is ook actief op social media. Volg haar op Facebook, Instagram en Twitter!

Een bericht gedeeld door Eva (@evakoreman) op