Sterren op TV

Eva in In Real Life de geboren Rotterdamse

Eva behoort tot de acht jongeren die meedoen aan de serie In Real Life, op NPO 3. Daarin volgen kijkers het leven van acht millennials in de omgeving van Eindhoven. Ze wonen drie maanden samen in één huis.

Eva in In Real Life

In In Real Life proberen de makers te laten zien wie er schuil gaan achter ‘andere identiteiten’ die jongeren op de sociale media proberen voor te houden. Er wordt een uniek inkijkje achter de schermen (of: in de hoofden) bij millennials gegeven. Met zijn achten moeten ze het huis draaiende houden, maar ondertussen – juist in deze zware coronatijden – ook hun eigen leventje op de rit zien te houden.

Rotterdamse Eva werkt in de gehandicaptenzorg

In tegenstelling tot de andere jongeren uit de serie, komt Eva níét uit Noord-Brabant. Ze is namelijk geboren in Rotterdam. Wel woont ze al negen jaar in Eindhoven. Ze werkt in de gehandicaptenzorg, maar heeft bovendien ook een zeer creatief brein wat tot uiting komt in haar atelier. Ze begeleidt mensen met een beperking in het maken van kunst.

Beenbreuk

“Daarnaast werk ik ook achter de bar bij café Wilhelmina, maar dat ligt sinds corona helaas stil”, vertelt Eva zelf in het Eindhovens Dagblad. De uitnodiging om aan In Real Life mee te doen kwam onverwachts, maar tegelijkertijd ook als geroepen. “Ik zat echt een beetje in een sleur, want door een beenbreuk zat ik al ruim zes weken thuis. Ik kon helemaal niks. En dan was er ook nog corona.” Ze twijfelde lang of ze wel mee moest gaan doen. “Terugkijkend vraag ik me wel af of ik dit had gedaan als ik mijn been niet had gebroken, maar door die situatie dacht ik: ach, waarom ook niet.”

Het absolute hoogtepunt uit haar drie maanden in het huis was het bezoekje aan De Efteling. “Dat was zo vet! Het voelde echt als vroeger, als je op schoolreisje ging. Kim en ik stonden dan mega vroeg boterhammen te smeren voor iedereen en de pakjes drinken gingen mee. Je bent dan gewoon weer even dat kleine kindje. Als ik één all time highmoet verzinnen, dan is het dat wel.” Wij zijn alvast razend benieuwd!

Voor Eva kwam In Real Life perfect uit, nadat ze ruim zes weken thuis zat met een gebroken been.