Sterren op TV
Eva Crutzen DWDD tafeldame cabaretière

Eva Crutzen is talentvolle cabaretière, actrice en tafeldame bij DWDD

De naam Eva Crutzen horen we steeds vaker langskomen. Op televisie als tafeldame bij De Wereld Draait Door, maar ook in de theaters speelt de cabaretière en actrice de zalen regelmatig voor. Wie is Eva Crutzen eigenlijk precies?

Eva Crutzen werd op 15 april 1987 geboren in Maastricht. Daar groeide ze ook op, maar in 2005 ruilde ze het Limburgse leven toch in voor de grote stad. Ze vershuide naar Amsterdam en stuurde aan de Frank Sanders Academie. Vanaf het moment dat Eva haar studie heeft afgerond zat haar carrière eigenlijk gelijk in de lift. Nog voor ze de de leeftijd van dertig jaar had aangetikt had ze al meerdere theatershows op haar naam staan.

Inhoudsopgave

Eva Crutzen als tafeldame bij DWDD

Eva Crutzen schoof begin januari 2018 aan als tafeldame van DWDD. Het was voor het eerst dat ze aan tafel zat bij presentator Matthijs van Nieuwkerk. Als tafeldame dan, want een paar weken eerder was ze al uitgenodigd door De Wereld Draait Door, om over haar nieuwe cabaretshow Opslaan Als te praten.

Voor ze haar debuut maakte als DWDD tafeldame was ze dus al een klein beetje bekend met het programma dat iedere werkdag een miljoenenpubliek trekt. Als tafeldame mag Eva Crutzen bij De Wereld Draait Door alles vragen wat er in haar op komt, als er een gast tegenover haar zit.

Eva Crutzen en haar cabaretshows Opslaan Als en Spiritus

Eva Crutzen brak in 2016 door met haar cabaretshow Spiritus. Daarvoor had ze ook al met succes haar debuut gemaakt met haar voorstelling Bankzitten. Daarmee won ze de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en dat zorgde er mede voor dat de zalen voor Spiritus goed gevuld waren. Omdat ook Spiritus een groot succes werd kon een volgende cabaretshow van Eva Crutzen niet uitblijven. Ze werkte de show Opslaan Als uit en vertelde hier dus in december 2017 over bij De Wereld Draait Door.

In de maand januari 2018 vonden de try outs van Opslaan Als plaats, waarna ze vanaf februari met haar definitieve show door het land reist. Tot en met eind mei staan er shows van Eva Crutzen met Opslaan Als gepland door heel het land. De verwachtingen waren gelijk hoog, na de successen van haar eerdere shows.

Eva Crutzen met Klikbeet en Spijkers met koppen

Hoewel de cabaretshows van Eva Crutzen belangrijk voor haar zijn is ze ook druk met andere programma’s, zoals Klikbeet en Spijkers met koppen. Crutzen is regelmatig te horen in het radioprogramma Spijkers met koppen van de VARA. Ook is de Maastrichtse – net de leeftijd van dertig jaar gepasseerd – verbonden aan Klikbeet.

In dit satirische televisieprogramma worden door Eva en andere komieken sketches opgenomen. Eva doet dit samen met Alex Ploeg, Stefan Pop en Tex de Wit. Het programma Klikbeet was een groot succes en de sketch van Eva Crutzen als fitgirl ging behoorlijk viral (hieronder te bekijken). Inmiddels is er ook een tweede seizoen van Klikbeet aangekondigd.

Volg Eva Crutzen op Instagram, Facebook en Twitter