Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 19 juli 2021

Laatst Geüpdatet: 16 juli 2021

Eva Boeter is de vriendin van Hans Teeuwen

Hans Teeuwen mag met recht één van de populairste en grofste cabaretiers van Nederland genoemd worden. De Brabander is daarnaast zanger, acteur en filmmaker.

Teeuwen ontpopte zich de afgelopen jaren als een strijder voor het vrije woord. Na de moord op zijn goede vriend Theo van Gogh spreekt hij een felle tirade uit bij de herdenking. Al vroeg in zijn loopbaan verloor Teeuwen ook zijn cabaretpartner Roland Smeenk bij een auto-ongeluk. Samen traden ze tot dat moment op en wonnen het Camerettenfestival.

Bevriend met Theo Maassen

Als solo-artiest maakte Teeuwen furore met zijn absude humor. Hij maakt vijf succesvolle shows, maar besluit in 2005 te stoppen met cabaret. Het heeft hem naar eigen zeggen veel energie gekost. Hij legt zich toe op het maken van films en gaat ook acteren. In 2006 besluit Teeuwen om te gaan zingen in theaters, een jaar later probeert hij Groot-Brittanie te veroveren. Sinds 2011 maakt hij weer cabaretshows in Nederland: Spiksplinter en Echte rancune. Teeuwen is goed bevriend met Theo Maassen, die hij op de Academie voor Drama ontmoet. In tegenstelling tot Maassen behandelt hij relatief weinig maatschappelijke thema’s, behalve als die juist gevoelig liggen bij het publiek, want in zijn voorstellingen tracht Teeuwen met regelmaat te choqueren.

Hans Teeuwen heeft een relatie met Eva Boeter

Alvorens het geluk te vinden bij vriendin Eva, had Teeuwen verschillende relaties. In juli 2004 wordt bekend dat de grofgebekte grappenmaker een nieuwe vriendin heeft: de dan 22-jarige Tara.  Hun liefde houdt echter geen stand. Ook de relatie tussen Hans Teeuwen en Kim van Kooten, daterend uit 1999, slaagt niet, hoewel de twee nog wel samen spelen in de film ‘Jezus is een Palestijn’. Ook met Nova van Dijk, tegenwoordig regisseur, heeft Teeuwen enige tijd een relatie. In 2015 speelt de cabaretier bovendien in haar productie ‘Poesjes’.

In 2013 krijgen Hans Teeuwen en zijn vriendin Eva Boeter hun eerste kindje: Nika. Ze hebben dan circa een jaar een relatie. Eva Boeter, fotograaf van beroep, levert met grote regelmaat beeldmateriaal van haar vriend aan diverse media. Tegen Story vertelde Teeuwen over hun relatie: ,,Ik ga Eva ten huwelijk vragen. Ik ben een heel lieve en grappige vader, intelligent ook.” Meer kinderen komen er niet: ,,Ons gezin is compleet, ook al ben ik erg vruchtbaar.”