Sterren op TV
Esther Jonker Het Mooiste Meisje van de Klas

Esther Jonker Groenewegen uit Het Mooiste Meisje van de Klas

Esther Jonker Groenewegen is te zien in Het Mooiste Meisje van de Klas. Op jongere leeftijd valt ze eigenlijk niet heel erg op. Esther wordt in die tijd omschreven als een verlegen meisje dat een teruggetrokken bestaan leidt. Haar looks liegen er echter niet om en als haar dat een carrière als model oplevert, verandert ze flink.

Esther in Het Mooiste Meisje van de Klas

Esther Jonker is op maandag 17 april vanaf 22.10 uur te zien in Het Mooiste Meise van de Klas. Alhoewel ze als klein meisje erg verlegen overkwam, staat haar leven op de kop als ze op zeventienjarige leeftijd aan de slag kan als model. Ze wordt in dat jaar ook uit huis gezet en laat het vertrouwde Hensbroek achter zich om in naar Alkmaar te verkassen. Ze is daar dolgelukkig als het vriendinnetje van DJ Dimitri. Als één van zijn beste maten haar verkracht, besluit ze direct haar koffers te pakken en naar New York te verhuizen om daar aan de slag te gaan. Daar leidt ze het leven van een model, maar toch weet iets haar terug te krijgen naar Nederland.

Esther terug naar Nederland

Esther Jonker heeft een diep gekoesterde wens om een gezin op te bouwen. Na tien jaar in het buitenland gewerkt te hebben als model keert ze dan ook terug naar Nederland, waar ze een Indiase man ontmoet. Ze trouwt met hem en krijgt een dochter: Yasmine. Zij groeit niet op in een stabiel gezin als blijkt dat de Indiase man verslaafd is aan drank en drugs en een agressief bestaan leidt. Die eerste jaren lijken dochter Yasmine beschadigd te hebben. Lange tijd moest ze namelijk niet veel weten van haar moeder en om lotgenoten te helpen, schreef Esther onder meer het boek: Als Hechten Niet Vanzelf Gaat.

Hoe het haar vergaan is in New York en hoe het is gegaan sinds ze weer terug is in Nederland, zien we in Het Mooiste Meisje van de Klas. De andere dames die we dit seizoen zien, zijn Caroline (3 april), Natascha (10 april), Esther (24 april), Anouk (1 mei) en Linda (7 mei).