Sterren op TV

Esther Ending in Het Mooiste Meisje van de Klas

Esther Ending is te zien in Het Mooiste Meisje van de Klas. De 44-jarige Esther is in de aflevering van maandag 24 april te zien. In tegenstelling tot de andere dames die dit seizoen te zien zijn, is Esther niet opgegroeid in Nederland.

Esther terug naar Nederland

Esther Ending (bouwjaar 1972) vertrok op jonge leeftijd naar Ibiza en hield zich daar vooral bezig met feesten. In haar jeugd was het de gewoonste zaak van de wereld om met onder meer Prince en George Michael te feesten. Totdat het noodlot toesloeg, waar het in Het Mooiste Meisje van de Klas over zal gaan. Esther koos er in 1994 voor om terug te keren naar Nederland.

Alhoewel ze met al het feesten de realiteit een beetje uit het oog verloren was, werd ze door een dodelijk motorongeluk van een goede vriend in één keer wakker geschud. De onbezorgde tijd op Ibiza was voorbij en Esther keerde terug naar Nederland.

Ending schrijft boeken over Ibiza

In Nederland heeft ze niet stil gezeten, want Esther is tegenwoordig boekenschrijfster. Dat gaat haar goed af, want Ending wordt volgens naar uitgever geroemd vanwege haar beeldend schrijven van spannende, tragikomische verhalen, met daarin scherpe dialogen verwerkt. In 2004 debuteerde ze met het boek Na Valentijn, vervolgens volgden onder meer Stille Mensen, Een eigen eiland en Kind van Ibiza. De laatste boeken spelen zich niet geheel verrassend af op Ibiza, waar ze natuurlijk nog altijd warme gevoelens voor heeft.

Dat is ook terug te zien op haar website van uitgever Lebowski. In haar boek Kind van Ibiza, dat zich afspeelt in 1987 toen Esther er zelf dus nog woonde, komen heel veel hotspots langs die daadwerkelijk bestaan. Dorpen met bijbehorende hotspots, stranden en clubs, je kunt er van alles over teruglezen. Zo kun je het boek dus in het echt beleven.

Hoe het Esther Ending verder is vergaan, zien we op maandag 24 april in Het Mooiste Meisje van de Klas. De andere dames die we dit seizoen zien, zijn Caroline (3 april), Natascha (10 april), Esther (17 april), Anouk (1 mei) en Linda (7 mei).

Esther is ook te volgen op Twitter.