Sterren op TV
Esri Elianne Dijkstra Raffish The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Esri Elianne zingt in The Voice of Holland

Esri Elianne zingt in The Voice of Holland en lijkt op Carrie Underwood van House of Cards. Deze zangeres heeft buiten TVOH al een aardige fanbase opgebouwd, mede omdat ze onderdeel was van de meidengroep Raffish. Maar nu wordt het tijd om heel Nederland kennis te laken maken met haar zangkwaliteiten als solo-artieste. Naast zangeres kun je Elianne overigens ook al kennen als actrice, danseres en model. Esri is overigens ook bekend onder de naam Esri Dijkstra.

Inhoudsopgave

Esri Elianne van Raffish zingt in TVOH

Esri Elianne alias Esri Dijkstra is één van de kandidaten aan The Voice of Holland seizoen zeven. De op 5 maart 1988 geboren Dijkstra heeft al onder de nodige druk gewerkt. Ze was tenslotte één van de dames in de groep Raffish. In The Voice of Holland gaat ze laten zien dat ze ook als solo-artieste prima uit de voeten kan. En dat ze mee mocht doen aan de talentenjacht, vindt Esri fijn.

“Let the games begin. Ik ben zo blij dat ik kan aankondigen dat ik zal meedoen aan het zevende seizoen van The Voice of Holland. Zorg je dat op vrijdag 28 oktober naar RTL 4 kijkt”, zo kondigde ze al aan op haar Facebook-pagina. Esri kwam overigens in Raffish terecht nadat ze auditie had gedaan voor het programma Popstars – the Rivals. Ook Sharon Doorson, Nora Dalal, Lianne van Groen en Eva Simons behoorden tot de meidengroep. Raffish kwam uiteindelijk vier keer in de Nederlandse Top 40 terecht.

“Ik doe mee aan The Voice, omdat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging”, vertelde Esri. Tijdens de Blind Auditions van TVOH zong ze Hold Back The River van James Bay. Alle vier de coaches raakten overtuigd door het optreden van de betoverende Elianne. “Dit was echt super spannend”, zei ze zelf na haar optreden. Daarna was iedere coach vol lof over de zangeres. Ze koos voor Sanne Hans.

Esri Elianne in de Battles van TVOH

Esri Elianne was op vrijdagavond 2 december te zien in de Battles van The Voice of Holland. De zangeres nam het op tegen Isabel Provoost. Laatstgenoemde had niet verwacht dat ze aan Esri gelinkt zou worden. “Ik was echt helemaal verbijsterd dat zij uit de deur kwam lopen. Dit had ik niet verwacht, echt niet”, vertelde Isabel. Ook de voormalig Raffish-zangeres had niet verwacht dat ze tegenover Provoost zou staan. “Ze is natuurlijk pas zeventien, maar de manier waarop ze zichzelf draagt en de manier waarop ze haar stem gebruikt, is echt alsof ze al jaren op het podium staat.” Het duo kreeg de eer om het nummer I Kissed A Girl van Katy Perry te zingen. Helaas voor Esri, kroonde Isabel zich tot winnares van de battle.

Esri Elianne als model, actrice en danseres

Esri Dijkstra hebben we weliswaar vooral als zangeres leren kennen, maar deze aan het Conservatorium afgestudeerde jongedame heeft ook al als actrice, model en danseres gewerkt. Tussen 2011 en 2014 was ze bijvoorbeeld te bewonderen in de musical Daddy Cool.

Esri was overigens ook lange tijd werkzaam als zangeres bij Norwegian Cruise Line. Nu Elianne ook nog eens door is naar de Battles van The Voice of Holland, kan ze eindelijk in Nederland weer laten zien waartoe ze in staat is.

Esri Elianne is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Sanne Hans uit The Voice of Holland 2016 Baggio | Sheela | Kirsten Berkx | Nikki Nola | Ina van Woersem | Jacob Grey | Isabel Provoost | Daniël van Schaick | Erik Frisberg | Hannah Stradmeijer | Tom Schraven