Sterren op TV
ernesto-marco-lego-masters

Ernesto en Marco in Lego Masters het docententeam

Ernesto en Marco schitteren in Lego Masters, de ultieme spelshow voor de liefhebbers van het bouwen met legostenen. Ze werken beiden als docent op een school en vormen dus een heus lerarenteam. Gaan ze hun tegenstanders ook een lesje leren, of zijn Ernesto en Marco wel twee meesters, maar geen Lego Masters?

Ernesto en Marco in Lego Masters

Lego Masters is een entertainmentprogramma op televisie waarin acht duo’s uitgedaagd worden met bijzondere LEGO-opdrachten. Die moeten Ernesto en Marco bijvoorbeeld dan binnen een bepaald aantal uur volbrengen. De deelnemers bouwen de spectaculaire bouwwerken helemaal uit het hoofd, want er zijn geen bouwtekeningen.

Ernesto en Marco zijn beiden docent

De 37-jarige Ernesto is docent kunst. Hij is zelf dan ook opgeleid als kunstenaar, dus met zijn creativiteit zit het wel goed. Dat kan natuurlijk handig zijn bij het werken aan lego-bouwwerken. Ook met planmatig werken heeft hij al veel ervaring.

Zijn teamgenoot Marco is 32 jaar en geeft zijn kinderen les in de wiskunde. Op de website van Leer-Raar, waar hij aangesloten is, lezen we: “Marco is docent en coach in hart en nieren. Hij is een betrokken onderwijsprofessional met passie voor onderwijsvernieuwing en verbetering. Gedreven, zorgvuldig, deskundig, communicatief, humoristisch, eigenwijs, optimistisch, analytisch en leergierig.”

Belangrijker is dat hij veel technisch ruimtelijk inzicht heeft, en graag op een methodische wijze tewerk gaat. In ieder geval op papier lijken Ernesto en Marco elkaar dan ook perfect aan te vullen. In zijn vrije tijd gaat Marco graag op reis samen met zijn vrouw Sandra en hun kind Feia. Over de meeste tripjes schrijft hij ook verslagen, op zijn blog Kind op Reis. We zien onder meer verslagen en foto’s vanuit Bali, Thailand, Frankrijk, Amerika en China.

Perfecte team?

“We vinden elkaar goed in wilde en grote ideeën die we uiteindelijk ook goed tot uitvoering kunnen brengen”, beloven de twee. Wij kunnen alvast niet wachten om docenten Ernesto en Marco in actie te zien tijdens Lego Masters!

Alle deelnemers Lego Masters 2021: Rene en DouweIne en OscarErnesto en MarcoDries en KillianJan en JulienAmber en ArneMarcel en BibiRoy en Thomas

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ernesto Lemke (@ernestolemke)