Sterren op TV
Ralph Wijland Idols

Erik van der Sluijs, Stijn Wesselaars, Victor Pham, Jorge Broeders en Ralph Wijland in Idols

Erik van der Sluijs, Stijn Wesselaars, Victor Pham, Jorge Broeders en Ralph Wijland hebben bij Idols een poging gedaan om ontdekt te worden. Tijdens de audities bleek alleen al dat het er niet in zat.

Inhoudsopgave

Loodgieter Erik van der Sluijs bij Idols

Erik van der Sluijs heeft bij Idols niet zijn doorbraak kunnen maken. De 27-jarige Rotterdammer is in het dagelijks leven loodgieter, een beroep waarvan Eva Simons toch even moest navragen wat het ook alweer precies was. Erik bracht een eigen geschreven nummer met de titel ‘Je Gaat Vreemd’. Het deed voor de jury van Idols iets te veel denken aan een sinterklaasgedichtje, aangezien al vrij snel de laatste woorden van de zinnen konden raden. De auditie kon dan ook niet overtuigen, waardoor voor Erik van der Sluijs het Idols-avontuur na één middag weer voorbij was.

Stijn Wesselaars aka Koos Konijn in Idols

Stijn Wesselaars wil graag mensen vermaken, maar tijdens Idols lukte dat niet. De achttienjarige student vrijetijdsmanagement werkt momenteel bij een vakantiepark als Koos Konijn. “Ik het leuk om mensen te vermaken en daarom doe ik mee aan Idols. Ik pluk het leven alsof het je laatste dag is. Dus ik probeer telkens gekke dingen en daar stop ik nooit mee.” Zijn vader was meegereisd uit Enschede, maar een feestje vieren zat er niet in. De auditie van Stijn viel bij de jury niet goed, al was het maar omdat ze het beeld van Koos Konijn niet meer konden loslaten en het ietwat onhandige gedrag van Stijn die met een plastic bekertje koffie de auditie binnen kwam wandelen. Of het leven van Stijn nu instort na Idols? “Nee, ik zit vanavond weer lekker thuis op de bank bij mijn ouders.”

Victor Pham ook in tweede poging afgebrand door Idols jury

Victor Pham had het lef om voor een tweede keer naar Idols te komen. Vorig jaar werd de 24-jarige verkoopmedewerker hardhandig duidelijk gemaakt dat hij geen zangtalent was. “Vorig jaar was ik heel moe en zenuwachtig, waardoor ik niet door ging naar de theaterronde. Dit jaar grijp ik mijn kans. Ik heb heel veel gedaan om beter te worden en met name thuis geoefend. Mijn zenuwen heb ik een stuk beter onder controle. Ik hoop op zijn minste op drie keer en een positief commentaar.” Daar kwam weinig van terecht. Idols jury-lid Eva Simons vroeg zich voor zijn optreden al af of er mensen waren geweest die hem hadden geprobeerd tegen te houden. Na afloop was ze zelfs vernietigend. “Je moet deze droom laten varen, want dit is niet voor jouw bestemd. Je kan niet zingen. Echt niet.” En zo valt Victor Pham opnieuw snel af bij Idols.

Jorge Broeders de Engelse leraar bij Idols

Jorge Broeders kwam met veel overtuiging binnen bij Idols. De 23-jarige is ondanks zijn jonge leeftijd al leraar Engels op de HAVO, VWO en Gymnasium. “Ik doe mee met Idols omdat ik vraag een boodschap wil overbrengen. Dat is vooral mensen blij maken en wil doe ook mee omdat je via muziek een boodschap kunt overbrengen die motiveren en stimuleren. Bijvoorbeeld dat alles mogelijk is.” Het bleek alleen niet mogelijk voor Jorge om de jury van Idols te overtuigen en Jorge was ook erg teleurgesteld over zijn eigen performance. Er werden zelfs vraagtekens gezet bij zijn Engelse uitspraak. Ronald Molendijk was het meest helder. “Je zult vast verborgen talenten hebben, maar zingen is er daar niet één van.”

Ralph Wijland kan na X-Factoor ook bij Idols niet vlammen

Ralph Wijland heeft bij Idols zijn hoge verwachtingen niet waar kunnen maken. De 23-jarige postbode deed acht jaar geleden al mee aan X-Factor. “Ik zat toen in de overgang van mijn stem. Toen kon ik bepaalde tonen niet meer halen en moet ik mezelf opnieuw zien uit te vinden. Ik heb het zingen een tijd ook echt in de ijskast gezet, want het lukte niet meer.” Nu doet Ralph toch weer een poging bij Idols, maar hij was bij de auditie voor de jury bloedzenuwachtig. Pas aan het einde van zijn nummer kwam hij los, dat was alleen te laat. Voor Ralph hield Idols dan ook snel op, al gaf de jury wel een advies. Ga je zangen nu niet in de koelkast zetten, maar juist er hard aan werken. Want talent zagen ze wel.