Sterren op TV
Erik Frisberg The Voice of Holland TVOH Zweden

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 november 2016

Laatst Geüpdatet: 12 november 2016

Erik Frisberg uit Zweden in The Voice of Holland

Erik Frisberg is uit The Voice of Holland. De zanger heeft zijn vaderland Zweden even achter zich gelaten om aan de slag te gaan in de Nederlandse talentenjacht. Daar kwam hij vooral terecht door zijn vriendin, die hij heeft leren kennen tijdens zijn werk. Marjolein, de vriendin van Erik, is afkomstig uit Nederland en leert haar vriend dan ook de nodige woordjes.

Inhoudsopgave

Erik Frisberg in TVOH

Erik Frisberg is één van de kandidaten uit het zevende seizoen van The Voice of Holland. De Zweedse zanger hoopt het één en ander te kunnen bereiken door mee te doen aan TVOH. “Ik hoop dat ik dankzij The Voice kansen krijg. Ik zie het als een avontuur”, gaf Frisberg dan ook aan tijdens zijn introductiefilmpje voor het programma.

Het nummer waar Erik Frisberg voor had gekozen om de coaches mee te overtuigen, is het nummer Let’s Stay Together van Al Green. Gewapend met zijn gitaar bracht Erik zijn eigen sound ten gehore. Sanne Hans was de eerste coach die overtuigd was door het optreden van de Zweedse Erik. Daarna volgden Guus Meeuwis, Waylon en uiteindelijk zelfs Ali B. De keuze van Erik Frisberg viel op Sanne als zijn coach.

Erik Frisberg Battles TVOH

Erik Frisberg verscheen in de aflevering van vrijdag 16 december in de Battles van The Voice of Holland. De zanger uit Zweden wilde het in ieder geval niet opnemen tegen Kirsten Berkx. Gelukkig voor Erik bleef zij achterwege, maar wel een andere dame werd voorgesteld als tegenstander: Ina Seidou alias Ina van Woersem. Samen moesten ze het nummer Want To Want Me zingen van Jason Derulo. Sanne koos voor Ina als winnaar van de battle.

Erik Frisberg en vriendin Marjolein

Erik Frisberg kwam met zijn vriendin bij de Blind Auditions van The Voice of Holland. Marjolein is ook de reden dat de uit Stockholm afkomstige zanger meedoet aan de talentenjacht. “M’n Nederlandse vriendin (Marjolein van Haren) vertelde me over dit programma en het leek me heel cool”, gaf Erik aan. “We zijn collega’s sinds we in Oslo samen moeten repeteren voor een show. Toen hebben we elkaar leren kennen. We werken op een schip dat van Noorwegen naar Duitsland vaart. Na twee weken gaan we of naar Amsterdam of naar Stockholm.”

Het ziet ernaar uit dat Erik de komende tijd in Amsterdam zal bivakkeren. Hij behaalde tenslotte de volgende ronde van TVOH en mag zich nu in de Battles gaan laten zien. In de tussentijd heeft hij de gelegenheid om zijn Nederlandse vocabulaire uit te breiden. “Ik ken al een paar Nederlandse zinnetjes”, aldus Erik.

Erik Frisberg is te volgen via Facebook.

Bekijk de andere deelnemers van Team Sanne Hans uit The Voice of Holland 2016 Baggio | Sheela | Kirsten Berkx | Nikki Nola | Esri Elianne | Ina van Woersem | Jacob Grey | Isabel Provoost | Daniël van Schaick | Hannah Stradmeijer | Tom Schraven