Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 9 januari 2020

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Erik Egberts is de ex-vriend van Welmoed Sijtsma; wie is haar nieuwe liefde?

Erik Egberts is de ex-vriend van Welmoed Sijtsma, presentatrice van onder meer de talkshow Op 1 en eerder het NOS Jeugdjournaal. De twee waren elkaars jeugdliefdes, hadden een korte break, maar kwamen uiteindelijk toch weer terug samen. Totdat begin 2021 toch de bom barstte en de twee besloten om uit elkaar te gaan. Sindsdien gaat Welmoed Sijtsma als vrijgezel door het leven.

Inhoudsopgave

Erik Egberts vriend Welmoed Sijtsma

Erik Egberts studeerde op de rijksuniversiteit van Groningen, waar hij in 2016 de opleiding in Nederlands recht afrondde. Zijn specialisaties liggen bij strafrecht en privaatrecht.

Erik had diverse bijbanen bij de Postbank en is een tijdje croupier geweest in het Holland Casino, maar tegenwoordig werkt hij als griffier bij de Rechtbank van Noord-Nederland.

Welmoed Sijtsma en Erik Egberts na break toch terug bij elkaar

In 2016 kreeg Erik Egberts voor de tweede keer een relatie met Welmoed Sijtsma. Laatstgenoemde vertelde daar toen over in YourDailyLife: “Ik had het twee jaar daarvoor, na een relatie van vijf jaar, uitgemaakt en kwam er in die periode achter dat ik toch het liefst met hem en bij hem wilde zijn. We zagen elkaar inmiddels alweer een poosje en ik wist dat ik heel erg mijn best moest doen om hem terug te winnen, aangezien ik het had uitgemaakt. Hij zei ja!”

Vrijgezel

Het bleek echter niet voor eeuwig. Ondanks dat de twee sinds 2019 verloofd waren, werd begin 2021 de knoop doorgehakt. Zonder dat ze bekendmaakten waarom, werd op 16 februari duidelijk dat de twee uit elkaar zouden gaan. Zodoende gaat Welmoed Sijstma weer als vrijgezel door het leven.

Welmoed Sijtsma presentatrice Op 1

De in 1990 in Hardegarijp geboren Welmoed Sijtsma studeerde net als vriend Erik Egberts op de rijksuniversiteit in Groningen en brak door via Omroep Friesland. Via het NOS Jeugdjournaal belandde ze in september 2018 bij Goedemorgen Nederland, en sinds 2020 is ze één van de vaste presentatrices van Op 1, samen met Jort Kelder. Bij hem vond ze steun na de breuk met haar ex-vriend Erik: ,,Ik kan heel goed met Jort praten. Hij is heel open en eerlijk. En hij heeft zelf ook het nodige meegemaakt op liefdes-gebied. Dat we zulke gesprekken voeren, zegt wel iets over onze goede band. Jort is echt een lieve man”, vertelde ze aan Story. De roddelbladen suggereerden dan ook al snel dat Welmoed en Jort meer zouden zijn dan alleen collega’s en er een relatie zou opbloeien, maar daar is vooralsnog geen sprake van.

In de nieuwe talkshow van de NPO, die is ontstaan na het vertrek van Eva Jinek naar de commerciëlen, schoof ze aanvankelijk iedere donderdag samen met Sander Schimmelpenninck aan als tafelduo.

Wie is de Mol

Welmoed Sijtsma deed al eens mee aan De Slimste Mens en in 2022 is ze te zien als kandidaat in Wie is de Mol? Een mooi moment om haar beter te leren kennen en wie weet ontmoet ze er wel een nieuwe liefde… Of leidt ze juist met haar charmes andere kandidaten om de tuin.. Immers, niet is wat het lijkt in Wie is de Mol.