Sterren op TV

Erik Egberts ex-vriend van Welmoed Sijtsma

Erik Egberts is de ex-vriend van Welmoed Sijtsma, presentatrice van onder meer de talkshow Op 1 en het NOS Jeugdjournaal. De twee waren elkaars jeugdliefdes, hadden een korte break, maar kwamen uiteindelijk toch weer terug samen. Totdat begin 2021 toch de bom barstte en de twee besloten om uit elkaar te gaan.

Erik Egberts vriend Welmoed Sijtsma

Erik Egberts studeerde op de rijksuniversiteit van Groningen, waar hij in 2016 de opleiding in Nederlands recht afrondde. Zijn specialisaties liggen bij strafrecht en privaatrecht.

Erik had diverse bijbanen bij de Postbank en is een tijdje croupier geweest in het Holland Casino, maar tegenwoordig werkt hij als griffier bij de Rechtbank van Noord-Nederland.

Welmoed Sijtsma en Erik Egberts na break toch terug bij elkaar

In 2016 kreeg Erik Egberts voor de tweede keer een relatie met Welmoed Sijtsma. Laatstgenoemde vertelde daar toen over in YourDailyLife: “Ik had het twee jaar daarvoor, na een relatie van vijf jaar, uitgemaakt en kwam er in die periode achter dat ik toch het liefst met hem en bij hem wilde zijn. We zagen elkaar inmiddels alweer een poosje en ik wist dat ik heel erg mijn best moest doen om hem terug te winnen, aangezien ik het had uitgemaakt. Hij zei ja!”

Toch gebroken

Het bleek echter niet voor eeuwig. Ondanks dat de twee sinds 2019 verloofd waren, werd begin 2021 de knoop doorgehakt. Zonder dat ze bekendmaakten waarom, werd op 16 februari duidelijk dat de twee uit elkaar zouden gaan.

Welmoed Sijtsma presentatrice Op 1

De in 1990 in Hardegarijp geboren Welmoed Sijtsma studeerde net als vriend Erik Egberts op de rijksuniversiteit in Groningen en brak door via Omroep Friesland. Via het NOS Jeugdjournaal belandde ze in september 2018 bij Goedemorgen Nederland, en sinds 2020 is ze één van de vaste presentatrices van Op 1.

In de nieuwe talkshow van de NPO, die is ontstaan na het vertrek van Eva Jinek naar de commerciëlen, schuift ze iedere donderdag samen met Sander Schimmelpenninck aan als tafelduo. Ongetwijfeld zal vriend Erik Egberts één van de trotse kijkers zijn!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sjaakies in de sneeuw❤️

Een bericht gedeeld door Welmoed Sijtsma (@welmoedsijtsma) op