Sterren op TV
Alles over Erica Renkema

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 3 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 3 juli 2023

Erica Renkema: Dit wil je weten

Erica Renkema, zullen de meeste mensen kennen als ‘Erica Meiland’. Ze is de moeder van Maxime Meiland en Montana Meiland en de ex-man van Martien Meiland.

De 59-jarige Erica heeft haar rijkdom te danken aan hun SBS-programma ‘Chateau Meiland’. Naar het programma over de familie kijken wekelijks méér dan 1 miljoen mensen. Dit levert ze veel poen op!

Erica Renkema is bekend van Chateau Meiland
© Instagram @ericameiland

Inhoudsopgave

Erica Renkema is bekend van Chateau Meiland

Erica Renkema werd bekend doordat ze samen met haar ex-man Martien het chateau runde. De eerste aflevering van de SBS-serie was te zien op 20 mei 2019. Met méér dan een half miljoen kijkers was de eerste aflevering al een groot succes.

 Volgens kijkers van het programma is Martien de smaakmaker van het programma. Met uitspraken als: ‘wijnen, wijnen, wijnen’ en ‘wat goeddd’ staat hij het liefst in de spotlights. Wat dat betreft staat de 59-jarige Erica die geboren is in Hengelo, wat meer op de achtergrond.

De manager van de familie

Zoals de meeste mensen wel weten, is Erica verantwoordelijk voor het financiële gedeelte van de familie. Ze stuurt en verstuurt alle facturen voor de familie. Ook betaalt ze haar dochters Montata en Maxime uit als ze te zien zijn in de aflevering. 

In een interview vertelden ze dat hun programma een business van méér dan 1 miljoen euro is. Ze lijkt ook de onderhandelingen te doen, wanneer ze samen met Martien een huis koopt. Tegenwoordig verhuist de familie vaker, dan de meeste mensen een auto kopen.

Dit zijn de kinderen van Erica Renkema
© William Rutten

Dit zijn de kinderen van Erica Renkema

Montana en Maxime zijn de kinderen van Erica. Montana werd geboren op 15 juli 1994, ze is de oudste dochter van Erica en Martien. Haar andere dochter Maxime werd geboren op 25 november 1995. Zij is getrouwd met Leroy Molkenboer, hij is inmiddels onderdeel geworden van de familie. 
Hoewel hun huwelijk in zwaar weer lijkt te zitten, hebben ze nog steeds een goede band met hem.

De kleinkinderen

Inmiddels heeft Erica Renkema twee kleinkinderen. Haar eerste kleinkind Claire kreeg haar dochter Maxime samen met haar ex-vriend Jaap. Sinds 7 augustus 2017 mag Erica zichzelf ‘oma’ noemen. Vivé, is de tweede kleindochter van Erica. Haar dochter Maxime kreeg haar samen met Leroy.

Het miljoenen vermogen van Erica Renkema
© Instagram @ericameiland

Het miljoenen vermogen van Erica Renkema

Erica Renkema, is de financiële vrouw van de familie. Ze bezit meerdere bedrijven, een giga contract met SBS,  een fraaie villa in Noordwijk en een pension.

Erica Renkema heeft een geschat vermogen van 2,5 miljoen euro. Ze is dus echt rijk! Haar ex-partner Martien is 1 miljoen euro meer waard. Hij heeft meer exclusieve deals en veel meer boekverkopen.

De biografie van Erica Renkema
© Instagram @ericameiland

Haar biografie

Nadat het boek van Martien Meiland méér dan 150.00 keer werd verkocht, moest Erica Renkema ook met een biografie komen. Deze werd ook geschreven door Jan Dijkgraaf.

Het boek gaat over haar heftige verleden, het familiedrama, de financieel zware tijden en het enorme succes van de tv-serie. Inmiddels is het boek al 75.000 keer verkocht, van de totale omzet van minstens 1.500.000 euro, hield ze minimaal 300.000 euro over.

Jirna is haar enige familielid van de Renkema-kant. Zij heeft MS en wil absoluut geen contact met Erica. Hoewel Erica haar graag wil helpen, heeft ze hier geen behoefte aan. 

Erica Renkema heeft een heftig verleden, broer en zus overleden
© Instagram @ericameiland

Familiedrama

Veel mensen weten weinig van het heftige verleden van Erica. Ze verloor haar vader op jonge leeftijd, hij overleed op weg naar het ziekenhuis, toen hij zich niet goed voelde. Haar broer Vincent was meervoudig gehandicapt en overleed op 41-jarige leeftijd. Ook haar zus Saskia kreeg een meervoudig gehandicapt kind. Ook Saskia leeft niet meer. Ze kwam om bij een zelfmoordpoging. 

De miljoenen villa van de Meilandjes in Noordwijk
© Instagram @ericameiland

De miljoenenwoning van Erica en Martien

Erica en Martien kochten in 2022 een fraaie woning in Noordwijk voor 1,7 miljoen euro. De rietgedekte villa beschikt over een enorme tuin met een groot tuinhuis. De aanschafprijs van 1,7 miljoen euro, valt ons enigszins mee. Voor hun vorige villa betaalden ze 1 miljoen euro meer. 

Naast hun villa kochten ze een oud-pension in hun geliefde Noordwijk voor 1,5 miljoen euro. 

Nadat de familie hevig verbouwd heeft, is het mogelijk om in pension ‘Code Rosé’ te verblijven. Wel, kost het je minimaal 200 euro per nacht. Wil je deze zomer nog naar het pension van de Meilandjes? Dan moet je opschieten. Het nieuwe pension is al bijna volgeboekt.

Wat doet Erica voor werk?

Erica, runt samen met Martien hun nieuwe pension genaamd ‘Code Rosé’. Daarnaast maken ze hun tv-programma en werkt Erica als gemeenteraadslid voor de lokale partij  van Noordwijk. 

Waar is Erica geboren?

Erica, is geboren in Hengelo.

Is Erica ziek?

Nee, zover we weten is Erica niet ziek.

Heeft Erica Renkema een nieuwe vriend?

Nee, Erica Renkema is op dit moment vrijgezel.

Had Erica ruzie met Chantal Janzen?

Tijdens een uitzending van Eva Jinek kregen Chantal Janzen en Erica ruzie over uitspraken die ze in haar boek gedaan had.

Wie is Sander van Betten?

Sander van Betten, is volgens Betten zelf de ex-vriend van Erica.