Sterren op TV
Equinox Bulgarije Eurovisiesongfestival 2018

Equinox vertegenwoordigt Bulgarije bij Eurovisiesongfestival 2018

Equinox vertegenwoordigt Bulgarije tijdens het Eurovisiesongfestival van 2018. De Bulgaarse band bestaat uit vijf leden: Zhana Bergendorff, Georgi Simeonov, Vlado Mihailov, Johnny Manuel en Trey Campbell. Het is de grote vraag of dit vijftal er met het liedje Bones in slaagt om de titel te veroveren. In 2017 eindigde Bulgarije tijdens het songfestival nog op de tweede plek.

Equinox in Eurovisiesongfestival

Equinox is te zien tijdens het Eurovisiesongfestival van 2018. Deze vijf-koppige band wil er met het liedje Bones alles aan doen om de overwinning mee terug te nemen naar Bulgarije. De band bestaat uit vijf leden. Zhana Bergendorff, Georgi Simeonov en Vlado Mihailov zijn allen afkomstig uit Bulgarije. Johnny Manuel en Trey Campbell zijn de Amerikaanse toevoegingen aan de band. Johnny kennen we van de America’s Got Talent, waarin hij zelfs de halve finale bereikte.

Ook Trey is geen onbekende. Hij is een songwriter en schreef al hits voor onder meer Dua Lipa en Beba Rexha. Ook Zhana heeft al een aardig CV opgebouwd. Ze won in 2013 de Bulgaarse X-Factor, terwijl bandgenoot Georgi meedeed aan X-Factor in Roemeniƫ. Vlado deed in 2017 al mee als achtergrondzanger bij het songfestival van 2017. Het is omroep BNT dat bepaalde dat Equinox Bulgarije moest vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival van 2018.

Zhana Bergendorff zangeres Bones

Equinox hoopt iedereen tijdens het Eurovisiesongfestival van 2018 te overtuigen met hun liedje Bones. Het is een gevoelige dance track geschreven door het Symphonix International team, het team dat in 2016 en 2017 ook al het liedje van Bulgarije schreef.

Het nummer is gecomposeerd door Borislav Milanov, Trey Campbell, Joacim Persson en Dag Lundberg. De band is speciaal samengesteld voor het songfestival. Milanov had eerst echter andere plannen met Bones, maar dat veranderde toen hij werd opgebeld met de vraag of hij nog een goed nummer had voor het songfestival.

Equinox is te volgen via Instagram en Twitter.