Sterren op TV

Envy Peru (Boris Itzkovich Escobar) in Drag Race Holland

Envy Peru is te zien in Drag Race Holland. De echte naam van de Peruviaanse dragqueen luidt Boris Itzkovich Escobar. Al vroeg verhuisde Boris naar Nederland, waar hij zijn personage Envy Peru vormgaf. Inmiddels is Envy Peru een bekende naam in de dragqueen-scene.

Envy Peru in Drag Race Holland

Boris Itzkovich Escobar begon als make up-artist, wat uiteindelijk uitgroeide tot het transformeren tot dragqueen. “Zo nu en dan postte ik een foto met drag make-up, en daar werd online zo goed op gereageerd. Mijn collega en dragqueen Tabitha moedigde mij aan om volledig in drag te gaan voor mijn eerste lipsync boeking”, vertelde Envy Peru al eens aan Winq.

“Aanvankelijk aarzelde ik omdat ik bang was op negatieve reacties van familie of vrienden. Maar ik wist al snel: dít is wat ik wil doen, ik ga me er niet voor schamen en ik ga het goed doen. Sinds december 2016 is Envy officieel geboren, en is alles sindsdien best hard gegaan.”

Echte naam Envy Peru is Boris Itzkovich Escobar

Envy Peru omschrijft haar stijl als sensueel en vrouwelijk. “Ik haal heel veel inspiratie uit sterke vrouwelijke figuren uit het verleden en de toekomst. Ik hou heel erg van het klassieke old Hollywood tot futuristische fembots.”

Haar familie uit Peru vond het echter allemaal wat lastig, vooral in het begin. “Dat heeft bij enkele wel even geduurd, want ik kom uit een Zuid-Amerikaanse machocultuur. Uiteindelijk kon ik uitleggen wat het verschil is tussen homo’s, travestieten en transgenders, en hebben ze me geaccepteerd. En is er nu niks wat mij nog tegen kan houden mijn dromen na te jagen.”

Eerder was Envy Peru al te zien in het televisieprogramma De Diva in Mij, dat zich richtte op het terugbrengen van een gezonde dosis zelfvertrouwen bij onzekere vrouwen. “Ik vind het erg tof dat drie dragqueens een leidende rol hebben in het programma. En ik hoop dat de kijker gaat zien dat drag meer is dan alleen een pruik opdoen, een jurk aantrekken en gaan. Er gaat heel veel werk aan vooraf en eigenlijk is drag gewoon een vorm van kunst. Hopelijk gaan mensen dat inzien als ze het programma kijken”, blikte Boris terug met de BNN.

Envy Peru in Drag Race Holland

“Als ik mensen voor het eerst ontmoet, dan denken ze vaak dat ik de hele dag als dragqueen rondloop, maar dat is natuurlijk helemaal niet het geval. Daarom is het leuk dat je ons in het programma ook als jongens ziet én als mooie vrouw.”

En dat zal ongetwijfeld ook gaan gebeuren in RuPaul’s Drag Race Holland, waaraan Envy Peru als één van de dragqueens meedoet. Wij kunnen alvast niet wachten!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ENVY PERU???????? (@missenvyperu) op