Sterren op TV
Enisa Vrouw Mensur Suljovic

Enisa is de vrouw van Mensur Suljovic

Enisa is de vrouw van Mensur Suljovic. De Oostenrijkse darter met Servische roots is één van de meest opmerkelijke spelers in de top van de PDC, inmiddels maakt hij deel uit van de Premier League Darts. Enisa en Mensur zijn samen inmiddels de trotse ouders van twee kinderen.

Enisa stille kracht achter Suljovic

Komen sommige vrouwen of vriendinnen van darters regelmatig in beeld, dat geldt voor Enisa Suljovic niet. Ze is er wel regelmatig bij en dan met name op de European Tour. Deze toernooien worden vooral in Duitsland gespeeld en dat reist dus makkelijk aan vanaf Oostenrijker. In Alexandra Palace is Enisa ook al wel eens gespot, maar ze houdt vooral het gezin draaiende.

In de zomer van 2017 werd er namelijk al een tweede Suljovic junior geboren. Dochter Ema kwam in september het gezin versterken, daarnaast hebben ze al een opgroeiende zoon Tarik. De zwangerschap was overigens één met flinke hobbels, waardoor Suljovic in het voorjaar van 2017 ook diverse toernooien liet schieten. Hij is namelijk een echte gezinsman en besloot mede daardoor eveneens een jaar te wachten voor hij de Premier League Darts in ging.

Suljovic kent bijzondere carrière met vrouw Enisa

De in Servië geboren Suljovic vluchtte tijdens de Joegoslavische Oorlog in de jaren negentig naar Oostenrijk. Hij woont nog altijd in Wenen en ontdekte daar de dartssport. Samen met zijn vrouw Enisa heeft hij enige jaren een café gerund en daar kon hij de hele dag trainen. Lang was darts voor The Gentle een hobby. Hij was gevreesd bij veel topspelers, maar kon het niet op een constant niveau laten zien.

De laatste jaren is hij zich wel volledig op de PDC tour gaan leggen en met succes. Met de Champions League of Darts won hij in 2017 al zijn eerste televisietoernooi, nadat hij een jaar eerder al de finale haalde van het European Darts Championship. Bij dat laatste toernooi was Enisa als grootste supporter (zie foto) present. Door zijn prestaties werd Suljovic zeer verrassend in 2017 zelfs genomineerd tot Sporter van het Jaar in Oostenrijk, winst zat daar uiteindelijk niet in.

Enisa, de vrouw van Mensur Suljovic, is niet te volgen via social media.