Sterren op TV
Emma Victoria Bauling Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 17 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 8 oktober 2022

Emma Victoria Bauling in Heel Holland Bakt

Emma Victoria Bauling is de jongste deelneemster van Heel Holland Bakt 2016. De 29-jarige brunette is half Engels en dat belooft dus heel wat bijzondere creaties op te leveren. Want ze weet verschillende stijlen met elkaar te mengen. En dat is bij bakken altijd goed!

Engeland is de bakermat van Heel Holland Bakt. Emma had als halve Britse tenslotte net zo goed mee kunnen doen aan het nog altijd razend populaire The Great British Bake Off. De beste amateurbakkers worden al sinds 2010 verzameld en in Nederland zijn we in 2016 toe aan de vierde editie. Emma is één van de kandidaten van Heel Holland Bakt en ze gaat voor de overwinning.

Emma kan creativiteit kwijt in bakken

“Wat mij aanspreekt in het bakken is dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan. Ik ben best een creatief persoon, maar ik heb niet veel dingen waarin ik dat kan uiten. Ik kan niet tekenen, zingen of schilderen. Bakken is dus mijn creatieve uitlaatklep. Om maximaal te kunnen presteren moet je voor de winst gaan. Dat wil ik ook, want ik wil het beste uit mezelf halen”, vertelt Emma in haar introductiefilmpje voor Heel Holland Bakt. Emma Victoria Bauling is sociaal werker bij een welzijnsorganisatie in het centrum van Den Haag. Ze woont samen met haar vriend Idris, ze zijn al vijf jaar een stel, en twee katten. Emma heeft een Engelse moeder en een Nederlandse vader. “Mijn hart ligt in twee landen. Dat is in dagelijks leven ook te zien. Ik heb de Engelse humor en de Nederlandse directheid. Als ik In Engeland ben mis ik Nederland en omgekeerd. Ik moet zorgen dat ik vaak in beide landen ben.”

Emma in Heel Holland Bakt ondanks fanatiek sporten?

Sinds een klein jaar is Emma hard aan zichzelf gaan werken, waarbij de focus vooral lag op haar voeding. “Ik ben vegetariër geworden, wat voor mij wil zeggen dat ik geen vlees meer eet. Ik ben daarnaast veel gaan sporten. De trainingen zijn voornamelijk gericht op cardio en verschillende vormen van vechtsport. Die combinatie heeft ertoe geleid dat ik behoorlijk ben afgevallen.”

En toch de hele dag in de zoetigheid en doet Emma dus mee aan Heel Holland Bakt? “Dat is wel grappig dat ik daarnaast veel bak. Ik zoek daarin een balans, het één hoeft niet het ander uit te sluiten. Als ik bak geniet ik er extra van en inmiddels bak ik zoveel dat ik de koekjes niet meer in de winkel hoef te kopen. Ik loop niet eens meer langs de schappen in de supermarkt.” En daarnaast gaat er ook veel lekkers naar anderen. “Ik ben best wel sociaal en ik vind het leuk om af te spreken met vrienden en vriendinnen. De passie voor het bakken komt vermoedelijk vanuit mijn Engelse roots. Daar is het bakken erg op de voorgrond.”

Geplaatst door Emma Victoria op zaterdag 9 juli 2016

Geplaatst door Emma Victoria op zaterdag 11 juni 2016

Geplaatst door Emma Victoria op woensdag 13 april 2016