Sterren op TV
Emma van Helsdingen The Voice of Holland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 24 november 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Emma van Helsdingen zingt in The Voice of Holland

Emma van Helsdingen gaat in The Voice of Holland op jacht om haar prestaties van The Voice Kids te evenaren of zelfs te verbeteren. In 2013 wist ze namelijk al eens te overtuigen in de jeugdversie van TVOH. Ali B werd haar coach richting de battles.

Inhoudsopgave

Emma in The Voice Kids

In 2013 wist Emma in The Voice Kids zeer overtuigend haar blind audition af te werken. Angela Groothuizen draaide direct en daarna volgden ook snel Marco Borsato en Nick & Simon. Die coaches zijn er nu niet meer bij, dus Emma van Helsdingen zal in The Voice of Holland de nieuwe coaches moeten overtuigen.

Wel wordt het een hernieuwde kennismaking met Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. De presentatoren van TVOH waren er toen ook al bij. De finale haalde Emma overigens niet, ze viel voortijdig af. Wel nam ze de single ‘Right to Be Wrong’ op en haalde plaats 62 in de Single Top 100.

Emma van Helsdingen in aanloop naar TVOH

In de afgelopen jaren heeft Emma van Helsdingen zich flink ontwikkeld en ook heel wat verschillende richtingen uit. Zo stond ze op haar vijftiende op het podium met Alain Clark, die zeer onder de indruk was van haar stemgeluid. Dit voorjaar verscheen er een duet van Emma samen met Daniël Kist.

Aan hem kon ze gelijk wat vragen stellen, want afgelopen jaar deed Daniël mee aan The Voice of Holland. Hij kreeg het voor elkaar dat er drie stoelen werden gedraaid, alleen toenmalig jurylid Anouk was niet overtuigd. Kist sneuvelde uiteindelijk in de tweede liveshow.

Emma van Helsdingen wist de klus wel te klaren in de blind auditions van The Voice of Holland. Na een paar tips dankzij een lief kaartje die haar vader in haar jas had gestopt wist ze Vision of Love te zingen. Guus Meeuwis draaide halverwege het nummer als eerste, Ali B wachtte tot de laatste klanken. Daardoor had Emma wat te kiezen en uiteindelijk besloot ze om Ali B te kiezen als coach.

https://www.youtube.com/watch?v=k9AZ-KJfom4

Emma van Helsdingen in de Battles

Emma van Helsdingen kreeg in de tweede aflevering van de battles te horen dat zij het op mocht gaan nemen tegen Sydney Romeny en Charlotte Masmeijer. En dat terwijl vooral laatstgenoemde absoluut niet tegen Emma wilde staan. Het nummer dat Ali B aan de drie dames gaf is Only Girl van Rihanna. Sydney werd door Ali gekozen als winnaar, maar Emma mag alsnog hopen op de knock-outs door de steal van Sanne Hans.

Emma van Helsdingen is ook te volgen op Facebook en Instagram.

Bekijk de andere deelnemers van Team Ali B uit The Voice of Holland 2016 Charlotte Masmeijer | Dwight Dissels | Danny Kalima | Khadisha Reed | Roza Lozica | Rudebeats | Jennifer Cooke | Josephine Rojer | Vinchenzo Tahapary | Leon Sherman | Sydney van der Meij | Chimobi