Sterren op TV
Elizabeth Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 december 2020

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Elizabeth in Heel Holland Bakt: een echt gezelligsheidsmens

Elizabeth doet mee aan Heel Holland Bakt. Ze is het best te omschrijven als een echt gezelligheidsmens en die gezelligheid gaan we ongetwijfeld ook terugzien in de editie 2020-2021. In het dagelijks leven is ze werkzaam in het ziekenhuis en uitgerekend daar kwam ze op het idee om mee te doen aan de talentenjacht voor thuisbakkers. De rest is geschiedenis.

Elizabeth vanuit Aruba

Elizabeth is 41 jaar oud en geboren in de Dominicaanse Republiek. Haar jeugd maakte ze echter mee op Aruba. Nog regelmatig denkt ze met weemoed terug aan de tijd op het eiland. “Het strand, de wind en de geluiden van de golven.” Toch besloot ze het eiland te verlaten om in Nederland een studie te volgen. Alhoewel ze in eerste instantie nog het idee had om na haar studie terug te keren naar Aruba, bleef ze uiteindelijk toch en dat is maar goed ook. Anders hadden we Elizabeth ongetwijfeld nooit in Heel Holland Bakt gezien.

Elizabeth in Heel Holland Bakt

Elizabeth is in het dagelijks leven werkzaam in het ziekenhuis. Op de afdeling endoscopie gaat ze om met patiënten die klachten hebben aan maag en darmen. Werk dat ze graag doet. “Het is heel gevarieerd, want elke patiënt is weer anders met een ander verhaal.” Daar in het ziekenhuis ontstond ook het idee om mee te doen aan Heel Holland Bakt. Elizabeth bakt tenslotte regelmatig taart voor haar collega’s. Zij werden dan ook de drijfveer om mee te doen aan de talentenjacht voor thuisbakkers.

Gelovig

Elizabeth blijkt ook uiterst gelovig te zijn, iets wat ze deelt met haar man en ook doorgeeft aan haar vier kinderen. Het geloof speelt een belangrijke rol in het leven van Elizabeth. “Ik geloof dat als je hier bent, op deze aarde, dat je het beste van jezelf mag laten zien.” Naast dat Elizabeth samenwoont met haar man en vier kinderen is het in het huis ook altijd een zoete inval. Elizabeth houdt dan ook als geen ander van gezelligheid.

Nu al gewonnen

Ondanks dat Elizabeth nog niet gekroond is tot de winnares van het programma, heeft ze voor zichzelf wel al gewonnen. “Ik ga winnen. Misschien is het voor de mensen het winnen van de titel het winnen. Maar voor mij is alles wat ik leer al winnen.” Daarmee heeft Elizabeth de eerste stap naar de overwinning al gezet.

Alle bakkers van Heel Holland Bakt 2020-2021

ChunDanielElizabethEllenEricJennyRianneRoelofSabineThijs