Sterren op TV
Elise Schaap Ruxandra Familie Kruys

Auteur: Senna Reimink

Datum: 14 april 2017

Laatst Geüpdatet: 14 april 2017

Elise Schaap is Ruxandra in Familie Kruys

Elise Schaap is als Ruxandra te zien in Familie Kruys. De in Rotterdam geboren actrice is daarnaast ook in vele andere series en films te zien. Ze timmert hard aan de weg om een goede carrière als actrice op te bouwen. Daarnaast heeft ze ook haar liefde gevonden in de acteerwereld. Ze is gelukkig met acteur Wouter de Jong, met wie ze in 2015 een dochtertje kreeg; Ava.

Inhoudsopgave

Elise Schaap is actrice

Elise Schaap kwam na haar studie communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam al gauw terecht in de eerste serie waarin ze speelde: Hotnews.nl. Desondanks besloot ze daarna alsnog aan de slag te gaan met een studie om het acteren meer eigen te maken. Ze koos voor de Toneelschool en Kleinkunstacademie van Amsterdam. Mede door die studie hield ze een hoofdrol over in de film Bride Flight. Sindsdien is de ene na de andere serie en film op het lijstje van Eilse verschenen. Zo zagen we onder meer The Swing Girls, Afscheid van de maan, Valentino. Schaap is ook regelmatig te zien in Het Klokhuis en ze speelt de rol van Rachel Hazes in Hij Gelooft In Mij. Ook als voice over heeft Elise haar sporen wel verdiend.

Elise Schaap als Ruxandra in Familie Kruys

Elise Schaap speelt de rol van Ruxandra in Familie Kruys. Een paar keer per jaar kruipt ze in de huid van de Roemeense internetbruid. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelde Schaap al eens dat Ruxandra heel anders is dan zij zelf. “Wat zij draagt, is niets voor mij. Ik ben meer een grijze muis.” Elise heeft wel wat moeten leren om de rol van Ruxandra goed te kunnen vervullen. “Voor het eerste seizoen ging ik heel grondig te werk. Ik heb mijn gesprekken met een Roemeense coach en vertaalster opgenomen met mijn telefoon, luisterde ze heel vaak terug en schreef teksten fonetisch op.”

Elise Schaap als Sylvie Meis in TV Kantine

Elise Schaap kreeg in 2016 ook vol lof voor haar vertolking van Sylvie Meis in de TV Kantine. Elise speelde samen met Carlo Boszhardt de scene van Sylvie en Richard Groenendijk na bij Linda’s Zomerweek. Ze werd alom geloofd voor de manier waarop ze Sylvie vertolkte.

Elise Schaap is te volgen via Instagram en Facebook .