Sterren op TV
Elina Nechayeva Estland Eurovisiesongfestival 2018

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 mei 2018

Laatst Geüpdatet: 8 mei 2018

Elina Nechayeva voor Estland bij Eurovisiesongfestival 2018

Elina Nechayeva doet voor Estland mee aan het Eurovisiesongfestival van 2018. Deze zangeres is geboren in Estland, maar heeft ook een Russische achtergrond. Als het op haar naam aankomt, heeft ze dan ook liever dat mensen de Russische schrijfwijze (Элина Нечаева) hanteren. Elina is al langere tijd met muziek bezig en mag zich nu bewijzen aan de hele wereld met haar deelname aan het Eurovisiesongfestival.

Elina Nechayeva in Eurovisiesongfestival 2018

Elina Nechayeva doet voor Estland mee aan het Eurovisiesongfestival van 2018. Elina is al een tijdje bezig met muziek. In 2009 zagen we haar voor het eerst voorbij komen toen ze meedeed aan het derde seizoen van talentenjacht Eesti otsib superstaari, daar kwam ze echter niet ver. Twee jaar later studeerde ze af aan Tallinn French School.

Daarna nam de carrière van Elina steeds serieuzere vormen aan en behoorde deze operazangeres tot de laatste drie finalisten van ETV-competitie Klassikatähed. In 2016 studeerde ze ook nog eens af aan Estonian Academy of Music and Theatre en op 3 maart 2018 werd ze de grote winnaar van Eesti Laul 2018. Door die overwinning is zij de gelukkige die Estland mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Elina Nechayeva zingt La Forza

Met La Forza hoopt Elina Nechayeva hoge ogen te gooien tijdens het Eurovisiesongfestival van 2018. Het is een zelfgeschreven nummer dat Elina samen met collega-sopraan Ksenia Kuchukova heeft gemaakt. De muziek is gecomponeerd door Mikhel Mattisen en Timo Vendt. Dat tweetal was eerder ook al verantwoordelijk voor de inzendingen van 2013 en 2014.

Met La Forza hoopt de operazangeres tot de favorieten van de competitie te behoren. Mocht Elina overigens niet met muziek bezig zijn, dan heeft ze ook een aantal andere hobby’s. Ze is groot fan van de oude Disney Princess-cartoons en kijkt graag naar Japanse anime, vooral die van Hayao Miyazaki.

Elina Nechayeva is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.