Sterren op TV
Eleni Foureira Cyprus Eurovisiesongfestival

Eleni Foureira voor Cyprus in Eurovisiesongfestival 2018

Eleni Foureira is voor Cyprus te zien in het Eurovisiesongfestival van 2018. Eleni heeft geen talentenjacht hoeven te winnen om mee te doen aan de competitie. Ze bereikte het Eurovisiesongfestival nadat ze door de Cypriotische openbare omroep werd geselecteerd om Cyprus te vertegenwoordigen.

Eleni Foureira in Eurovisiesongfestival

Eleni Foureira doet mee aan het Eurovisiesongfestival 2018 voor Cyprus met Fuego. De pop zangeres en actrice begon haar muziekcarrière in 2007 als lid van de groep Mystique. Drie jaar later, in 2010, besloot ze zich meer te focussen op haar solocarrière. Met haar eerste album bouwde ze al gelijk een naam op in zowel Griekenland als op Cyprus. Echt bekend werd ze van haar samenwerking met Dan Balan. Chica Bomb, hun gezamenlijke nummer, werd een grote zomerhit in 2010. Sindsdien was ze ook onder meer te zien in Tranquila met J Balvin.

Nu mag ze tijdens het Eurovisiesongfestival ook latern zien dat ze het zelf kan. Met het liedje Fuego, geschreven door Alex Papaconstantinou, Geraldo Sandell, Andrez Wrethov, Vikctor Svensson en Didrick, hoopt ze iedereen voor zich te winnen.

Eleni Foureira Albanees

Eleni Foureira doet voor Cyprus mee aan het Eurovisiesongfestival. Oorspronkelijk is ze echter in Albanië geboren. Eleni, die eigenlijk geboren werd als Entela Fureraj, vluchtte toen ze nog erg jong was met haar ouders naar Griekenland. Lange tijd heeft ze verborgen willen houden dat ze eigenlijk in Albanië geboren is.

Ze was namelijk bang dat als ze dat bekend zou maken, dat Albanofobe gevoelens binnen de Grieksen samenleving haar muziekcarrière in de weg zouden zitten. In 2014 maakte ze het echter alsnog bekend. Foureira heeft trouwens ook een bekende vriend. Alberto Botía, een Spaanse voetballer, is haar geliefde. Hij speelde onder meer voor FC Barcelona, Sevilla en Olympiacos.

Eleni Foureira is te volgen via Instagram en Twitter.