Sterren op TV

Elbert Dijkgraaf de vriend van Tamara van Ark

Elbert Dijkgraaf is de vriend van Tamara van Ark,  een Nederlands politica van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Tevens was ze staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gedurende het kabinet-Rutte III. Vriend Elbert is voormalig kamerlid van de SGP.

Elbert Dijkgraaf vriend Tamara van Ark

Elbert Dijkgraaf is in 1970 geboren in Almelo. Hij studeerde op de Erasmus Universiteit in Rotterdam en trad aldaar in 2009 aan als hoogleraar in de ‘Empirische economie van de publieke sector’. Verder is Elbert Dijkgraaf namens de Staatkundig Gereformeerde Partij als politicus actief. Hij was van juni 2010 tot 2018 zelfs Tweede Kamerlid voor de SGP.

Elbert Dijkgraaf econoom, hoogleraar en lid SGP

Dijkgraaf verliet in 2018 nog de kamer om zijn huwelijk met zijn toenmalige vrouw te redden, maar dat is niet gelukt. Geheel tegen de ongeschreven regels van de SGP in scheidde hij en vond hij in 2019 een nieuwe liefde, met Tamara van Ark. Zij was ook recentelijk gescheiden. Ze heeft twee dochters, Dijkgraaf drie zonen.

Tamara van Ark minister voor Medische Zorg en Sport namens VVD

Tamara van Ark zag in 1976 in Den Haag voor het eerst het levenslicht. Na te hebben gestudeerd in Roosendaal en Rotterdam debuteerde ze in 2010 in de politieke sector van de Hofstad, op plek 23 van de VVD-kieslijst. Ze kreeg derhalve gelijk een plekje in de Tweede Kamer en werd daar woordvoerder emancipatiebeleid, algemene wet gelijke behandeling, mantelzorg, vrijwilligersbeleid en arbeid en zorg.

Later promoveerde Tamara van Ark naar de rol van vicevoorzitter van de Tweede Kamerfractie van de VVD, vervolgens werd Van Ark genoemd tot staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in juli 2020 werd ze benoemd tot minister voor Medische Zorg en Sport, als opvolger van Martin van Rijn.